KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Msn messenger adresinize gelen yabancı dosyaları kabul etmeyin!

Son günlerde aratan MSN şifresinin çalınması olayı ile ilgili açıklama yapan Arslan, MSN Messenger kullanıcılarının dikkatli olmalarını ve karşı taraftan gönderilen yabancı dosyaları kabul etmemelerini istedi.

Msn messenger adresinize gelen yabancı dosyaları kabul etmeyin!
16 ŞUBAT 2007 CUMA 09:10
0
1402
0
AA aa
İnternet kullanıcılarının günlük yaşamda sıkça kullandığı MSN Messenger, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Bingöl'de sorun olmaya başladı. Son günlerde kırdıkları şifrelere kişilerin adreslerini ele geçiren ve bu adreslerdeki kişilerden çeşitli taleplerde bulunanların çoğaldığını belirten Data Center Bilgisayar İşletmecisi Kadir Arslan, MSN Messenger kullanıcılarını uyardı. Gönderilen yabancı dosyaların kesinlikle kabul edilmemesini isteyen Arslan, gönderilen yabancı dosyaların büyük zararlar vereceği düşüncesiyle hareket edilmesini istedi.
MSN Messenger üzerinden hiçbir şekilde bilgi gönderilmemesi tavsiyesinde bulunan Arslan; “MSN Messenger hackerleri, şifresini kırarak ele geçirdikleri adreslerde kayıtlı olan kişilerle gayet normal bir yaklaşımla iletişime geçiyorlar ve ‘kişisel sayfam' ve benzeri isimlerin yer aldığı linkler gönderiyorlar. Üzerinde sayfaya giriş yapılabilmesi için MSN Messenger adresini ve şifrenin yazılıp giriş butonuna basılması isteniyor. Bu işlemin gerçekleşmesi halinde şifre otomatik olarak hackerin eline geçiyor.
Karşıdaki kişinin durumu fark etmemesi için her türlü yola başvuruyorlar. Daha sonra adresini çaldıkları kişilerin tanıdık ve yakınlarına acil bir durumda olduklarını, en yakın kontör satıcısına giderek kendilerine kontör göndermeleri isteniyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için gönderilen yabancı dosyaların kabul edilmemesi ve internet üzerinden hiçbir şekilde kontör gönderilmemesi lazım. Sizden, MSN Messenger üzerinden kontör ve para gönderilmesi istenmesi halinde öncelikle talepte bulunan kişiyi telefonla arayınız. Yaptığınız görüşmede olumlu yanıt alsanız bile bu tür bilgileri internet aracılığıyla yapmamaya çalışınız” dedi.
Arslan, MSN Messenger kullanıcılarının daha dikkatli olmasını, gönderilen yabancı dosyaları kabul etmemelerini, adres şifresinin kırılması olasılığını dikkate alarak gizli yanıt'ın mutlak surette bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın