KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Mtv ödemeleri 31 ocak'ta sona eriyor

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2012 yılına ilişkin 1. taksit ödeme vadesi 31 Ocak 2012 tarihinde sona erecek.

Mtv ödemeleri 31 ocak`ta sona eriyor
26 OCAK 2012 PERŞEMBE 19:47
0
1711
0
AA aa

Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, yaptığı yazılı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2012 yılına ilişkin 1. taksit ödeme süresi ile taksite bağlanan vergi borçlarının 5'inci taksit ödeme süresinin 31 Ocak 2012 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Açıklamada, “Bilindiği üzere kamuoyunda Vergi Barışı olarak bilinen 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” çerçevesinde yapılandırılıp taksite bağlanan vergi borçlarının 5.inci taksit ödeme süresi ile 197 sayılı kanun hükümlerine göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitle ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2012 yılına ilişkin 1. taksit ödeme vadesi 31 Ocak 2012 tarihinde sona erecektir. 6111 sayılı kanun hükümlerine göre, cari dönem vergi borçlarının vadesinde, taksitlendirilen vergi borçları için ise bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde mükelleflerin ilgili kanun hükümlerinden yararlanma hakkı sona erecek olup yapılandırılan vergi borçları, tahsilinden vazgeçilen alacak tutarı eklenmek sureti ile 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanun hükümlerine göre gecikme zammı tatbik edilip cebren tahsil hükümlerine göre tahsil yoluna gidilecektir.
Bu bağlamda mükelleflerimizin, Vergi Barışı Kanunun imkânlarından faydalanma hakkını kaybetmemeleri, vergi borçlarında artış meydana gelmemesi ve takip işlemlerine muhatap olmamaları için taksitlendirilen vergi borçlarının taksit sürelerinde ve cari dönem vergi borçlarını da vade tarihinde ödemeleri gerekmekte olup 5. taksitlerini vade tarihi olan 31 Ocak 2012 tarihine kadar, varsa ödeme yapılmayan taksitleri ile birlikte ve ayrıca 2012 yılına ait MTV' nin 1.nci taksitinin aynı süre zarfında, Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Malmüdürlüğü veznelerine ve Bankalara nakit olarak ayrıca yetki almış Bankalar ile Gelir İdaresi Başkanlığının (www.gib.gov.tr) internet adresindeki sanal Pos kullanılarak Kredi Kartları ile ödeme imkânları bulunmaktadır” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın