KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

'Mücadelede geri adım atılmamalı'

Gültekin: 'İnsanlık bağımlılık pençesinde çırpınıp dururken Türkiye'de bağımlılıklarla mücadele noktasında bazı konularda başarılı adımlar atıldı. Ancak yaptığımız çalışmalarda bir ileri iki geri adım sergilediğimizde yapılan bütün çalışmaları heba etme cihetine gidiyoruz.'

`Mücadelede geri adım atılmamalı`
27 ARALIK 2020 PAZAR 17:24
1
1516
0
AA aa

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, bağımlılık mücadele konusunda kararlı olunması gerektiğini belirtti.

Gültekin; “Son birkaç yıldır özellikle tütün bağımlılığı noktasında yapılan çalışmalar takdire şayandır. Arz talep noktasında tütün mamullerine getirilen sınırlamalar, yüksek vergilerin caydırıcılığı elbette olmuştur. Sigara ve tütün ürünlerinde yapılan özel tüketim vergisi indirimini endişeyle karşılıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi'nin kriterlerini karşılayan ülkemizin, bu konudaki kararlılığının toplum sağlığı adına sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Tütün mamullerinde vergi indirime gidilmesi ve bunu enflasyonu düşürme kalemi olarak lanse edilmesi bizleri endişelendirmektedir. Bağımlılıklarla Mücadele ekonomik kaygılar baz alınarak yapılabilecek bir mücadele değildir. Toplum sağlığı, bireyin sosyal, psikolojik, ekonomik geleceğini garantine altına almak için atılan adımlardır. Bağımlılık yapıcı maddeleri erişim noktasında atılması gereken adımlar toplumun bütün katmanlarına yayılmalı, denetleme mekanizması daha etkin bir şekilde devreye girmelidir” dedi.

“İnsanımızı maddeden, tütünden, alkolden uzak tutma noktasında yapılan her çalışma, atılan her adım kutsaldır.”

Gültekin, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Son günlerde bazı ilahiyat hocalarının alkol konusunda söylemeleri bizleri derinden üzmüştür. "Alkol içmenin değil sarhoş olmanın haram olduğu “iddiaları alkolü masum göstermekten başka bir davranış değildir. Bu tür söylemlerin “İçiyorum ama sarhoş olmuyorum" diyen bağımlı bireylerin elini güçlendirdiğini bilmekte fayda vardır. Dünya Sağlık Örgütü verilerinde alkol işlenen suçlarda en büyük etken olduğunu bilmemek cahilliktir.  İnsanımızı maddeden, tütünden, alkolden uzak tutma noktasında yapılan her çalışma, atılan her adım kutsaldır. Gündemde kalabilme adına, geleceği düşünmeden söylem ve eylemin, doğuracağı zararların ve felaketlerin müsebbibi olacağımızı da unutmamak lazım.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın