Ak Parti Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda önemli açıklamalar yaptı. "Muhalefet Tayyip Bey'i zorla cumhurbaşkanı yapacak" diyen Kinay, muhalefetin taktiği konusunda önemli tespitlerde bulundu.
Hasan Fehmi Kinay, Cafesiyaset.com'a yaptığı açıklamalarda, iddiaların aksine, yaşanan gelişmelerin kendi lehlerine olduğunu söyledi. Kinay, şöyle dedi:
"Tayyip Bey, Başbakan olarak çok şey yaptı, cumhurbaşkanı olarak da yapacağı çok şey var.
Tayyip Bey'in cumhurbaşkanı olmasını, muhalefet bizden çok istiyor. Tayyip Bey'in toplum üzerindeki etkisi çok büyük. Partiyi kurduğu gün iktidara geleceği belli idi. Yasaklı olmasına rağmen çok ciddi bir netice aldık.
Tayyip Bey, partinin oy oranını yerel seçimlerde yüzde 40'lara 42'lere çıkardı. Bizleri kimse bilmez, tanımaz. Bizlere Tayyip Bey için oy verdi insanlar.
"GERİSİNİ BİZ HALLEDERİZ" DÜŞÜNCESİNDELER
Şimdi Tayyip Bey'in bu kadar güçlü olduğunu muhalefet de biliyor. Ondan kurtulmayı, muhalefet kendisi için büyük şans görüyor. "Gerisini biz halledebiliriz" gözüyle bakıyorlar.
Kartlar yeniden karılacak. Bir boşluk oluşması halinde bundan en çok yararlanacak olan muhalefet partileridir. Barajın altında kalma riski olanlar, barajın üzerine çıkar. Onlar için bu tür ümitler doğar.
Öyle göründüklerine bakmayın. Yıpratmak için muhalefet ediyor görünüyorlar. Onların hepsi, Tayyip Bey'in köşk'e çıkmasını bizden çok istiyorlar.
Tayyip Bey, bugün çıkıp, "Ben aday olmuyorum" dese, bu karardan en çok üzülecek olan onlardır. Biz başımızdan ayrılmadığı için çok seviniriz de. Ama buna muhalefet çok üzülür.
Muhalefetin şimdiki taktiği şu: Bu adam nasıl olsa inatçı. Biz onu kışkırtalım, O da gitsin cumhurbaşkanı olsun. Taktikleri bu.
"367 OYU AŞABİLİRİZ"
Size bir şey söyleyeyim. Biz seçmesek onlar Tayyip Bey cumhurbaşkanı olsun diye oy verirler. Bizim fire verme durumumuz söz konusu olsa, onu muhalefet tamamlar. Muhalefetin gönlünde de Tayyip Bey yatıyor.
Biz ilk turda belki 367 oyu alamayabiliriz. Ama olabildiğince yüksek oyla bizim göstereceğimiz aday seçilir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Dahasını söyleyeyim. Biz 367 oy sayısını da geçebiliriz. Geçersek bu da sürpriz olmaz onu bilin.
CHP'nin seçimleri Anayasa Mahkemesi'ne götürme girişimi de bir sonuç vermez. Bu tür çingenelikler, sandığa yansır. Bizim işimizi kolaylaştırır. Bugüne kadar öyle oldu."
CAFE SİYASET