KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Müslüman olmak demek, inancını yaşamak demektir'

Bingöl Üniversitesi’nin davetlisi olarak Bingöl’e gelen Araştırmacı-Yazar Şenlikoğlu: “Müslüman olmak demek inancını yaşamak demektir. Allah’a teslim olmak demektir” dedi.

`Müslüman olmak demek, inancını yaşamak demektir`
30 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA 08:50
0
1705
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Bingöl'e gelen Araştırmacı-Yazar Emine Şenlikoğlu, Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Dünya'nın birçok üniversitesinde konferanslar veren Araştırmacı-Yazar Emine Şenlikoğlu, Türkiye'de ilk defa bir üniversitede konferans verdi. Şenlikoğlu için bu ilk Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Yoğun bir katılımın olduğu görüldüğü konferansta, “İslamiyet ile yeniden dirilmek” konusu ele alındı.

Dünyadaki birçok üniversitede konferans verdiğini hatırlatarak, konuşmasına başlayan Şenlikoğlu: “Yabancı ülkelerde, üniversitelerin bünyesinde konferanslar verdim. Türkiye'nin değişik illerinde sayısız konferansa katıldım. Ama ilk defa Türkiye'de bir üniversite bünyesinde konferansa katılıyorum. Bu benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır” dedi.

“Doğuya gelmemem söylendi”

Bingöl'e gelmeden önce çevresindeki insanlar tarafından Doğu'ya gitmemesi için uyarıldığını dile getiren Şenlikoğlu: “Buraya gelmeden önce beni çok uyardılar. Doğu'ya gitme dediler. Ancak buraya geldim, gördüm ve iyi ki de geldim diyorum. Çünkü buraya sizlerle bir araya geldim ve sizlerle bir arada bulunma fırsatını yakalamış oldum. Bunun için de ben Bingöl Üniversitesi Rektörüne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hayatından kesitlerle konferansına devam eden Şenlikoğlu: “İslam'ı bildiğimi zannettiğim için Hıristiyanlıkla başladım dini araştırmalara. İncil okumaya başladım. Yehova şahitlerinin kitaplarıyla kafamı allak bullak ettiler. Bir taraftan komünistler, bir taraftan sosyalistler kitap getiriyor. Hıristiyanlar, komünistler, sosyalistler kitap getiriyor da niye bu Müslümanlar hiç kitap getirmiyor diyordum. Demek ki Müslümanların kitabı yok diyordum. İncil'de, ‘Yakup Allah ile güreşti ve Allah'ı yendi' yazıyordu. Onu okuduktan sonra dedim ki Hıristiyanlık benim için bitti. Noktayı koydum. Bir de Budizm var. Mabetlerine gittim, orada bir arkadaş, ‘sakın sokaklarına bile girme' dedi. ‘Gel sana göstereyim onların durumunu' dedi. Yüksek bir tepeden baktık, yerlerde, sokaklarda yatıyorlar, AİDS olmuşlar. Araştırmaya bile gerek yok. Sonra Yahudiliğe, Tevrat'a baktım. Tevrat'ta, kadınlar kadar aşağılık hiçbir şey yok. Kadınlar feci şekilde suçlu. Hz. Havva, Hz. Âdem'i kandırmış da Hz. Âdem o yüzden yemiş Cennet'teki elmayı. Alakası yok. Bizim dinimiz ne diyor, ikisi birden aldandı diyor. Allah, ‘Hiç kimsenin suçu kimseye ödetilmez' diyor. Herkes kendi günahının karşılığını öder. Bunları görünce İslam'ı araştırmaya başladım. Ancak karşıma kader çıktı. İşyerime bir muhasebeci aldım. İlahiyat mezunuydu. Bir gün denemek istedim. Aradım işyerinde yok. Geldiğinde ‘neredeydin' dedim. ‘Namaz kıldım' dedi. Ben ‘burası bir işyeri, burayı bırakarak gitmek olur mu' deyin, ‘ben siz Müslüman bir yersiniz diye geldim' diyerek, anahtarları bıraktı. Gitmesine engel oldum. ‘Peki, siz namaz kılıyor musunuz' dedi. Kılmadığımı söyledim. ‘Siz Müslüman değil misiniz' dedi. ‘Ne biçim konuşuyorsun, İslam için canımı veririm' dedim. Çocuk dönüp dedi ki; ‘Vallahi benim okuduğum İslam dininde namaz kılmadığı halde Müslüman olmak yok. Sizin okuduğunuz öyle bir İslam mı var. Mümin olabilirsin, inanabilirsin. Ama Müslüman olmak demek inancını yaşamak demektir. Allah'a teslim olmak demektir' dedi. Çok etkilendim bu sözden sonra namaza başladım. Sonra Kur'an kursuna gittim ve kapandım.”

Konferansa olan yoğunluktan memnun olan Şenlikoğlu, Bingöl'de ikinci bir konferans vermeyi kabul etti.

Konferansın sonunda, aynı zamanda imza günü de düzenlendi. Emine Şenlikoğlu'nun kitaplarını alarak imzalatan okurları, etkinliğin düzenlenmesinde duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ibrahim (@Misafir_8610)
02 Haziran 2012 Cumartesi 20:46
Musluman olmak demek 40 milyon Kurdistanin ulusal ve evrensel haklarina saygi demektir. Malesef Kurdistan 4 sahte musluman devleti tarafinda yok edildi ve Kurdistan devrimcileri buna karsi devrimci kavga ve savunma yapiyorlar.Gerilla mazlumlari koruyor.
Musluman demek kimligine sahip cikmaktir. Aslini inkar eden musluman olamaz. AKP-MHP-CHP gibi devlet partilerinin kuyrugu olan ve onlara tetikcilik yapan ve nasumlarini,onurlarini bir kilo odun ve makarnaya satan Kurdistanli vve musluman olamaz.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın