KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Myo'luların gözü tbmm'de

Meslek Yüksekokulu (MYO) mezunları ve eğitimlerine devam edenlerin kadro, unvan, yetki ve askerlik indirimi ile Türk Tekniker ve Meslek Elemanları Odası hakkında kanun teklifleri TBMM'de karara bağlanacak. 1,5 milyon MYO'lunun gözü, 30 Mayıs'ta TBMM'de alınacak kararlarda.

Myo`luların gözü tbmm`de
23 MAYIS 2008 CUMA 10:40
0
2492
0
AA aa
Teknikerler, Yüksek Teknikerler ve Meslek Yüksek Okulları Mezunları Derneği (TEK-DER) Genel Başkanlığı'nın hazırladığı ve MHP, CHP ve DSP'li milletvekillerinin destek verip Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunduğu 2 kanun teklifinde karar aşamasına gelindi.
Mesleki Oda teklifi 21 Aralık 2007 tarih 2/114 esas numarasıyla, Askerlik indirim kadro unvan yetki kanın teklifinin 21 Ocak 2008 tarih 784 esas sayı ve numara ile TBMM komisyonunda olduğunu açıklayan TEK-DER Genel Başkanlığı, 28-30 Mayıs tarihlerinde kararlaştırılması beklenen kanun teklifleri için kamuoyu oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.
2006 kayıtlarına göre Türkiye'de 515 MYO'da 1 milyon 226 bin 63 mezun, 441 bin 71 okuyan bulunduğunu aktaran TEK-DER Genel Başkanlığı, Kent Haber'e yaptığı yazılı açıklamada, şu görüş ve bilgilere yer verdi.
“Tekniker, Yüksek Tekniker ve tüm meslek yüksek okulu mezunlarının gerek iş hayatında, gerekse askerlik hayatında meslek lisesi mezunu amir, formen, ustabaşı tekniker işçi askerde lise mezunu çavuş, MYO mezunu Er. Yetkisiz, imzasız, kadrosuz, unvansız olan camiamızın tamamı, yılların tecrübesi ve yaşanmışlığıyla teknik mesleki ve hukuksal açıdan Tekder Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan seyyar satıcıların pazarcıların bile odası varken bizimde meslek odamız olması için bize sahip çıkarak oda ve askerlik, kadro, unvan yetki kanun teklifimizi inceleyip haklı bulan MHP Afyon Milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan ve tüm MHP ve tam destek veren DSP, CHP milletvekillerine noktasına dokunmadan aynen TBMM ne sundukları için tüm camiamız adına teşekkürü borç biliriz. Mesleki Oda teklifimiz 21 Aralık 2007 tarih 2/114 esas numara ile TBMM de şu anda komisyondadır.  Askerlik indirim kadro unvan yetki kanın teklifimiz: 21 Ocak 2008 tarih 784 esas sayı ve numara ile TBMM komisyonundadır. Bu kanun teklifleri odasıyla, mesleki tarzıyla, askerliğiyle, kadrosuyla, imza yetkisiyle, yetkisiyle tüm tekniker ve meslek yüksek okullarının miladıdır”
MYO'LARIN KANUN TEKLİFİ
1- Şu an 15 ay olan MYO mezunlarının askerliği bu kanunla = MYO mezunlarının askerliği 9 aydır. Bu sürenin barışta önce 1/6 bilahare 2/6 indirilmesine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlar kurulunca karar verilebilir.
2- 29–4–92 tarih 3795 sayılı kanunun 1maddesi unvanları açıklar 6 maddesi aşağıdaki şekilde değişmiştir. Tekniker, Meslek elemanı unvanlı MYO mezunları idari olarak işyerlerinde kamu veya özel ustabaşı, amir, formen, sorumlu, şef statüsünde çalışmak için üniversitelerin meslek yüksekokullarının ilgili bölüm diplomasını ibra etmek zorundadırlar. Bunun dışında yetki sorumluluklar imzalara ait esaslar ilgili Bakanlıklara ait yönetmelikle hazırlanmıştır.
3- İşveren MYO mezunu çalıştırsa %50 personelinin sigorta prim muafiyetinden faydalanacaktır.
4- MYO'da okuyan öğrenci bu madde ile okula kayıt yaptırdığı anda sigortalı sayılacaktır.
5- Mesleki teknik orta öğretimden mezun olanlar bitirdikleri bölümdeki MYO'ya sınavsız olarak değil ÖSYM tarafından yapılacak sınavla veya kontenjanla mezun olacak öğrencilerin %10 undan az olmamak kaydı ile geçebilecektir.
Bu kanun teklifi kabul edilirse resmi gazetede yayınlandığı gün diploması olan tüm MYO mezunları ve tüm okuyanları için geçerli olacaktır.
Bingöl'de Kanun Teklifi Yorumu
TEK-DER'in bu açıklamalarının ardından görüşleri alınan MYO mezunları, teklifi desteklediklerini söylediler.
MYO mezunlarını,  lise mezunlarından farklı kılınması ve askerlik süresinin düşürülmesi ile sigorta avantajlarının uygulanmasının, ülke gençliğini eğitime yönlendirme adına büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Yusuf Bürkük: “Bu teklif kabul edilmelidir” dedi.
Bingöl MYO'da şuanda 700 öğrencinin eğitimini sürdürdüğünü, 10 Bin'den fazla kişinin de bu okuldan mezun olduğuna dikkat çeken Saim Gende ise: “Binlerce kişiyi ilgilendiren bu kanun tekliflerinin Meclis'ten geçmesini bekliyoruz. Artık lise mezunu ile MYO mezunu aynı değerde olmamalı, tıpkı MYO mezunlarıyla yüksek lisans mezunlarının eş değer olmadığı gibi. İnsanlarımızın daha fazla okumasını zorunlu kıldıran yâda okumaya teşvik eden etkenlerin oluşturulması lazım” şeklinde konuştu.
Bürkük ve Gende, AK Parti Bingöl milletvekillerinin de kanun teklifini desteklemesi yönündeki taleplerini de dile getirdiler.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın