KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Naci Görür yine uyardı! 'Her an olabilir!'

Son depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı; 'Erzincan ile Bingöl-Karlıova arasında en son deprem 1784'te… Yedisu Fayı, her 250 senede bir deprem üretir. Fayın tekerrür periyodu dolmuş, onun için endişe ediyoruz'

Naci Görür yine uyardı!
03 OCAK 2024 ÇARŞAMBA 17:21
3
1417
5
AA aa

Hakkâri ve Dersim'de meydana gelen depremler dikkatleri Doğu Anadolu'ya çekti. Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı.

Deprem uzmanı, Maraş merkezli depremlerin ardından bölgede aşırı sıkışma olduğu ve basınç biriktirdiğini ifade ediyor. Görür ayrıca, yerel yönetimlere depreme dayanıklı dirençli kentler çağrısında bulundu.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Görür, bölgede 7 ve üzeri deprem üretebilecek fayların olduğuna dikkat çekti.

Tek tek saydı.. Bingöl, Tunceli, Erzincan.... 

Görür, “Tunceli'nin 4 tarafı faylarla çevrili; Ovacık, Malatya, Doğu Anadolu, Nazımiye Fayı var. Nazımiye, Pülümür, Tunceli bu fayların arasında... Kuzey Anadolu Fayı'nın Erzincan ile Bingöl-Karlıova arasında en son deprem 1784'te… Yedisu Fayı, her 250 senede bir deprem üretir. Fayın tekerrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres transfer etmiş olabilir. Stres transferi nedeniyle bu faylarda oluşabilecek depremi öne çekmiş olabilir. Onun için endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arap Levhası sıkıştırıyor

“Arap Levhası, Anadolu'yu sıkıştırıyor” ifadelerini kullanan Görür, “6 Şubat'ta öyle büyük depremler oldu ki Arap Levhası 7 metre Kuzey'e hareket etti ve o Bitlis-Zagros kuşağını yerle bir etti. Adıyaman'dan başlayarak Hakkari'ye kadar olan her ilde deprem bekleyebiliriz. İnsanlarımız ölmesin, gerekli hazırlıklar yapılsın” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106857)
03 Ocak 2024 Çarşamba 22:48
Bu adam her yıl aynı şeyi söylüyor ne zaman tutarsa artık bizde biliyoruz fay hattı burdan geçiyor bu gariban bu depremi görmeden gitse gözleri açık kalir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106852)
03 Ocak 2024 Çarşamba 22:28
Değerli Bingöl Halkı!
Lütfen kimseden birşey beklemeyin kendiniz harekete geçin, Bingöl 1. dereceden deprem bölgesi o yüzden kamuoyu oluşturun, dikkatleri bu konuya çekin, yetkililerden deprem konusunda istekleriniz olsun, torpil ve kadro için kimsenin kapısına gitmeyin, çünkü bu şehir bizim yıkılırsa bizim evlerimiz yıkılacak ölecek olan yine biz olacağız, lütfen kendiniz ve aileniz için bu konuya hassasiyet gösterin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106850)
03 Ocak 2024 Çarşamba 21:15
Hocam bu halk ancak enkaz altında kalınca seni hatırlayacak, çıkınca seni yine unutacak, çünkü insanoğlu ar etmez yaşadıklarından ders çıkarmaz. çok üzgünüm
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106848)
03 Ocak 2024 Çarşamba 21:05
Bingöl Halkına ve yöneticilerine duyrulur.
- biran önce tüm yetişkin bireylere deprem bilgilendirmesi ve arama kurtarma eğitimi verilmeli.
- her mahalleye içinde ilk yardım ve arama kurtarma malzemesi olan konteynerler konmalı.
-yeteri kadar malzeme, çadır ve araç gereç stoklanmalı.
-her haneye ilk yardim cantası dağıtılmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106846)
03 Ocak 2024 Çarşamba 21:04
yahu arkadaş şu adamı bir kere olsun dinleyin ya.
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
05.05.2024
23:03
Bingöl`de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı himayesinde yürütülen 'Gençler Harekete Geçiyor' projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi.
05.05.2024
23:02
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın