KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Nevruz kavga sebebi olmamalı

Baharın başlangıcı olan Nevruz'un kavga sebebi olmaması gerektiğini vurgulayan Memur-Sen İl Sekreteri Beçene, kutlamaların şölen havası içinde olması gerektiğini kaydetti.

Nevruz kavga sebebi olmamalı
21 MART 2007 ÇARŞAMBA 09:23
0
1287
0
AA aa
Nevruz'un baharın başlangıcı, tabiatın canlanması ve yeni gün anlamlarıyla İnsanlık aleminin gündemine girdiğini belirten Memur-Sen İl Sekreteri Ali Beçene, tarih boyunca tabiat ile insanoğlu iç içe olduğundan Nevruz'un, fiziksel ve ruhsal eylemin, alın teri ve emek ile izdivacının ilanı olduğunu aktardı.
‘Nevruz, her ulus için taşıdığı anlam farklı olmakla birlikte genel tema barışçıl ve şölen havası olmasıdır' diyen Beçene; “Kültürlerin ifade biçimi de olan Nevruz'un insanlık alemine barış getirmesi, kardeşliği pekiştirmesi şiddetten uzak durulması, yasakların kaldırılması, demokratik hakların insan hak ile hürriyetlerinin inanç ve ifade özgürlüğünün gelişmesine, söz konusu en temel insan hakları ve meşru taleplerin Nevruz gibi diri ve canlı olmasına katkıda bulunmasını diliyorum.  Dünyamızda yanan kin ve nefret ateşini körükleyenlere sırt dönüp Yanan özgürlük ateşinin üzerinden atlamalıyız ki ateşin Hz. İbrahim'i yakmadığı gibi bizi de yakmamasını isteyebilelim. Kim, hangi anlam yükleyerek kutlarsa kutlasın, bu anlamlı günün kavga sebebi olmamasını, barış ve kardeşlik havasında kutlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın