KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Nüfus müdürlükleri yarın açık olacak

Yarın yapılacak olan Yüksek Öğretime Giriş Sınavı(YGS) nedeniyle nüfus müdürlüklerinin saat 07.00 - 10.15 arası açık alacağı ifade edildi.

Nüfus müdürlükleri yarın açık olacak
31 MART 2012 CUMARTESİ 11:24
0
1754
0
AA aa

1 Nisan 2012 tarihinde yapılacak 2012-Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri 1 Nisan 2012 Pazar günü saat 07.00 - 10.15 arası açık tutulacak.

Konu ile ilgili ÖSYM'den yapılan açıklamada, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası veya fotoğrafı bulunmayan 2012-YGS adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmelerinin gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, nüfus müdürlüklerince ilgili adaya aşağıdaki durumlarda nüfus cüzdanı tanzim edileceği belirtildi:
"-Açık olan ilçe nüfus müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.
-Nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edemeyen ancak fotoğraflı başka bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutması halinde nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.
-Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2012-ÖSYS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus cüzdanı talep eden aday ile ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması halinde belgenin dökümü dosyasında saklanacak ve nüfus cüzdanı ilgiliye tanzim edilecektir. Adayın yanında, üzerinde T.C. Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmî onay olan özel bir kimlik belgesinin olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır." denildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın