KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

O işaret verir biz de seçeriz lamı cimi yok

Maliye Bakanı Unakıtan'a göre Çankaya seçiminde Başbakan Erdoğan kimi derse o olacak.

O işaret verir biz de seçeriz lamı cimi yok
26 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 09:20
0
993
0
AA aa
"Biz başbakanımıza, genel başkanımıza bağlı insanlarız. Bizim liderimiz odur. O der ki, 'O olur, bu olur', bir işaret verdiği zaman biz de seçeriz yani. Hiç lamı cimi yok. Ben hariç AKP'den biri seçilecek. Cumhurbaşkanı seçimi riskini satın aldık piyasadan. Ekonomik bakımdan risk görmüyorum."

'Başbakan işaret verir biz Cumhurbaşkanını seçeriz, lamı cimi yok'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanlığı seçimini kendi üslubuyla yorumladı: Başbakan der ki, 'o olur, bu olur'. Bir işaret verdiği zaman biz de seçeriz yani. Hiç lamı cimi yok.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak ilginç değerlendirmelerde bulundu. Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı insanlar olduklarını belirterek "Lamı cimi yok. O (Başbakan) işaret verdiği zaman biz de seçeriz" diye konuştu.

Unakıtan Cumhurbaşkanı seçim riskini piyasadan satın aldıklarını ve ekonomik bakımdan bir risk görmediğini söyledi. Bakan Unakıtan Cumhurbaşkanı seçiminin ne zaman, nerede, nasıl yapılacağının belli olduğunu, AK Parti'den, kendisi hariç birinin Cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti. Bu yüzden iç ve dış ekonomik çevrelerin artık, "bunda bir belirsizlik yok'' demeye başladığını vurgulayan Unakıtan, "Biz Başbakanımıza, genel başkanımıza bağlı insanlarız, bizim liderimiz O'dur. O der ki 'o olur, bu olur' bir işaret verdiği zaman biz de seçeriz yani. Hiç lamı cimi yok. İsim mi onu da artık bekleyin. Hepsi hepsi 1.5 aylık sabır gerektiriyor. Burada bir belirsizlik yok" dedi.

Kanal7 televizyonunun sorularını yanıtlayan Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın genel seçimin kasım yerine eylül ayında yapılacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine "Sayın Babacan dedi demedi bilmiyorum. Ama Sayın Başbakan (benden duymadıkça dedikodularla uğraşmayın) dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ortaya çıkacak duruma göre partinin yetkili organları ona göre karar verirler. Zaten Başbakan Başbakanlıkta kalırsa bir şey yok, ama Cumhurbaşkanı olursa, o zaman bir hükümet değişikliği de olacak. Önce Cumhurbaşkanı seçimi olur, ondan sonra oturulur konuşulur bunlar'' görüşünü dile getirdi.

Muhalif olduğu için bir özel televizyon kanalının (Kanaltürk) denetlendiği ve susturulmak istendiği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Unakıtan, bu konuda kendisinin hiçbir talimat vermediğine işaret ederek, denetim elemanlarının kendilerince yapılan analizler sonucu denetim yaptıklarını söyledi. Unakıtan, şöyle devam etti:
"Ben bu eleştirilere katılmıyorum, etik de bulmuyorum. Bu çok çirkin bir yaklaşım. 'Ben muhalefet ediyorum, o yüzden inceleniyorum.' Bir ülkede vergi mükellefleri incelenir. Kendileri risk analizi yapıyorlar, bizim müdahalemiz olmaz. Bu iş de onların hoşuna gitti. Programda yapamıyorlar, herhalde programda dolduruyorlar bu hususta. Çok ayıp işler yapıyorlar yani. Bu devletin Maliye Bakanı'na ağza alınmayan şeyler söylüyorlar. Tabii onların hesabı ayrı platformlarda. Mahkemeye veririm ona göre bakarım'' dedi.
PTT, TRT... Bence hepsi özelleştirilmeli

Türkiye'de devletin artık ekonomiden elini çekmesi gerektiğini vurgulayan Unakıtan, "TRT, PTT başta olmak üzere hepsi özelleştirilmeli. Özelleştirmenin aynı hızla devam etmesi lazım. Hiçbir taviz düşünemiyorum'' değerlendirmesinde bulundu. Bütçeyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Unakıtan, Türkiye'nin 30 yıldır bu başarıyı yakalayamadığına dikkat çekerek, "Devletin, milletin yakasını bir araya getirmişiz ya. Nasıl başarıya toz kondururuz diye uğraşıyorlar" dedi. Ekonomik iyileşmenin halka yansımadığı yolundaki eleştirilere karşılık da Unakıtan, "Türkiye'nin fiyatı arttı. Kurumlar vergisini yüzde 33'den 20'ye indirdik. Şirketlerin fiyatları otomatik olarak arttı. Arsa, ev fiyatları neydi ne oldu. Akbank'ın yüzde 20'sine 3.1 milyar dolar verip satın aldılar. 7 yıl önce bu fiyata 7 banka alırdın'' yorumunda bulundu.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın