KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

O konuştu borsalar coştu

Amerikan dolar milyarderi, mali krizdeki üç kredi sigorta şirketinin yükümlülüklerini üzerine almayı teklif etti...

O konuştu borsalar coştu
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 09:41
0
1265
0
AA aa
Ünlü yatırımcının şirketi Berkshire Hathaway, geri ödenmeyen mortgage kredilerini sigortaladıkları için zorda olan MBIA, Ambac ve FGIC'nin 800 milyar dolarlık yerel yönetim tahviline reasürans sağlamayı önerince borsalar coştu. Son günlerde başörtüsü gerginliği bahanesiyle gereğinden fazla gerileyen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası. yüzde 5,31'lik artışla 43 bin 540 puana yükselerek en fazla değer kazanan borsa oldu. Dolar 1,21 YTL'ye, bono faizi ise yüzde 16,84'e geriledi. Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, yükselişin ABD'deki toparlanmadan kaynaklandığını söyledi. "Çok uzun vadeli olacağını düşünmüyorum, orta vadede hâlâ 37 bin seviyelerine kadar düşülebileceğini düşünüyorum." şeklinde konuşan Toğuç, dış piyasaların belirleyici olmaya devam edeceğini ifade etti. Bugün ABD'de açıklanacak perakende satış verilerinin çok önemli olacağını vurgulayan Toğuç, "ABD'de resesyon kaygıları yok olmuş değil. Avrupa'daki mortgage sorunlarının da bilançolara ilk çeyrekte yansımasını ve çalkantılara sebep olmasını bekliyorum. Henüz bütün olumsuz haberlerin fiyatlandığını düşünmüyorum. Yükselmelere satış fırsatı olarak bakıyorum." diye konuştu. Borsada en fazla prim yapan Turkcell yüzde 12,62 artışla 11,60 YTL'ye ulaştı. Analistler Turkcell'in performansını, CEO Süreyya Ciliv'in bir söyleşide 2008'de şirket satın almalar yapabileceklerini söylemesi ve bunun orta-uzun vadede büyüme potansiyelini artırmasını bağladı. Ciliv, "Şanslı olabiliriz; kredi piyasaları daralıyor ve Turkcell çok miktarda nakit üzerinde oturuyor." dedi.

American International Group'un (AIG) zarar açıklayacağı beklentisinin subprime mortgage endişelerini artırmasıyla yukarı hareket eden dolar, otomotiv devi General Motors'un dördüncü çeyrek zararının beklentilerin altında kalması borsaların toparlanmasına sebep olunca, gün içindeki en yüksek seviyesi olan 1,2270 YTL'den döndü. Bankalararası piyasada dolar 1,2160 yeni liradan kapandı. Bono bileşik faizi de ortalama yüzde 16,84'e geriledi.

EN BÜYÜK ÇIKIŞ İMKB'DE (%)

Türkiye 5,31*

Rusya 4,35*

Brezilya 3,31

Almanya 3,28

Fransa 3,27

İngiltere 3,19

ABD 1,74

Arjantin 1,46

Hong Kong 1,35

Japonya 0,04*

Zaman
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın