KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Öcalan için ada'ya uzman heyet

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Adalet Bakanı Cemil Çiçek İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'la ilgili uzman bir heyetin yollandığını açıkladı. Heyette kimler var?

Öcalan için ada`ya uzman heyet
05 MART 2007 PAZARTESİ 21:11
0
1199
0
AA aa
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu belirterek, ''Biz Türkiye aleyhine bu yalanların istismar edilmemesi için bugün öğle saatlerinde bir profesörün başkanlığında 3 kişilik uzman bir heyet gönderdik. Gerekli incelemeleri yapıyor'' dedi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, ''Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği''ne ilişkin ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ''Bildiğiniz gibi Öcalan'ın yeniden yargılanması konusu AB Konseyinin Delegeler Komitesi gündeminden düşmüştür. Türkiye bu noktada önemli bir başarıyı elde etmiştir.

Türk yargısı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı büyük bir çaba sarfederek yeniden yargılamanın Türkiye'nin gündemine taşıyacağı sorunları bu çalışmanın sonucunda bertaraf etmiştir. Dolayısıyla bu anlamda hukuken, iç hukukumuz, usul hukukumuz bakımından Öcalan meselesi gündemden düşmüştür. Tabiatıyla gündemden düşünce, yeni bir gündem çıkarmak lazım. O zaman da böyle bir yalana başvurmuşlardır. Bu kesinlikle yalandır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bu yollara tenezzül edecek bir devlet değildir. Eğer Türkiye bunu çıkar yol olarak düşünmüş olsaydı bugünü beklemezdi. Geçmişte bunları da yapabilirdi. Ama bunların hiçbirisine bu devlet tenezzül etmemiştir. Çünkü bu devlet bir hukuk devletidir. Ne yapılıyorsa herkesin gözü önünde hukuk yolundan giderek yapmıştır. Yapmaya da devam etmektedir.''

Çiçek, Abdullah Öcalan hakkında ortaya atılan iddianın yalan olduğunu vurgulayarak, ''Bu bir yalandır. Uluslararası bir yalandır. Dışarıdan bu yalandan medet umarak bu konuyu gündemde tutmaya çalışıyorlar. Biz Türkiye aleyhine bu yalanların istismar edilmemesi için bugün öğle saatlerinde bir profesörün başkanlığında 3 kişilik uzman bir heyet gönderdik. Gerekli incelemeleri yapıyor.

Yarın, öteki gün vardıkları sonucu kamuoyuna aktaracağız'' diye konuştu. Hükümet Sözcüsü Çiçek, bu ve benzeri yalanlarla dünya ve iç kamuoyunun meşgul edilmemesi açısından belli bir hassasiyet gösterdiklerini de kamuoyunun bilmesini istediklerini kaydetti. Çiçek, bir soru üzerine, giden heyetin bu işin uzmanları olduğunu belirterek, heyette toksikoloji profesörü, bir dahiliyeci ve bir de psikiyatrist bulunduğunu bildirdi.

Bu heyet başkanlığında bir inceleme yapıldığını ifade eden Çiçek, heyetin aldıkları neticeleri önümüzdeki günlerde açıklamış olacaklarını kaydetti. Çiçek, Türkiye'nin aleyhine bu yalanların kullanılmasını arzu etmedikleri için bu incelemeyi süratle yaptırdıklarını vurgulayarak, ''Yalancının mumu da yatsıya kadar yanar. Bu hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkarmış olacağız'' diye konuştu.

aa

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın