KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Öğrenci ve veliler için ''alo 147'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini devreye sokmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Öğrenci ve veliler için ``alo 147`
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 18:37
0
1937
0
AA aa

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin de arayabileceği merkez sayesinde, eğitimle ilgili her türlü talep, görüş, öneri tek bir telefonla iletilecek, bakanlık politikalarına ilişkin bilgi aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelecek her türlü talep, şikayet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin hızlı bir çözüme kavuşturulması için ve daha profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini hizmete açacak.

Çağrı merkezi ile sorulara daha hızlı cevap verilmesi, başvuruların bakanlıktan da izlenebilmesi ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyor. Bakanlığın 1 Mart 2012 tarihinde hizmete sokmayı planladığı merkezde, gelen her türlü çağrı cevaplandırılıp sonuçlandırılacak. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler ''Alo 147'' sayesinde tek bir telefon numarası ile Milli Eğitim Bakanlığına ulaşabilecek. Böylece daha önce sorularını mektup yazarak, mail atarak veya bizzat bakanlığa gelerek ileten vatandaşlar bir telefonla sorularına yanıt alacak.

-Merkez Erciş'te kurulacak-

Bakanlık, çağrı merkezinde 100 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Merkezde, ağırlıklı olarak engelli vatandaşlar istihdam edilecek. 1 Mart'ta açılması planlanan merkezde görev alacak personele, diksiyon, iletişim, MEB'in çalışmalarına ilişkin eğitim verilecek. Bakanlık çağrı merkezini Van'ın Erciş ilçesinde kuracak. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında da ''İletişim Merkezi Destek Bürosu'' oluşturulacak.

Merkez teşkilatındaki birimlerin, görev alanlarıyla ilgili yönetmelik, genelge, açıklama, sayısal veriler, sınav sonuçları, proje, mevzuat değişiklikleri ve benzeri duyuruları çağrı merkezine iletilecek. İletişim merkezine ihbar ve şikayette bulunanlar, isimlerinin gizli kalmasını istemeleri halinde, ihbar ve şikayetlerinin soyut ve genel nitelikte olmamasına dikkat edecek.

Öte yandan çağrı merkezlerinin gelen talepleri hızlı ve doğru bir şekilde cevaplandırma ve sonuçlandırma süreleri ve performansları da izlenecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın