KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Öğrenciler ihd'ye başvurdular

Bingöl Üniversitesi’nden uzaklaştırılan öğrenciler, mağdur olduklarını belirterek İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi’ne başvurdular.

Öğrenciler ihd`ye başvurdular
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:58
0
1951
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nden uzaklaştırma cezası alan öğrenciler İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'ne başvuruda bulunarak, hukuki yardım talebinde bulundular.

Konuyla ilgili açıklama yapan öğrenci Erdal Arslan, Rektör Baydaş'ın açıklamaları üzerine okula gittiğini ancak içeri alınmadığını iddia etti.

Arslan: “Rektör üstüne basa basa ‘sadece 3 öğrencimiz 2 ay ceza aldı. Onlarında dönem kaybı yok, ceza süreleri bitti.' Ancak görüldüğü gibi açıklamaları ile pratikleri bir biriyle örtüşmüyor. Ben, Dilan Palabıyık ve Maşallah Özbahçıvan 6 ay uzaklaştırma aldık. Bu ceza belgede görüldüğü gibi üniversite yönetimi tarafından bize tebliğ edildi. Rektör ‘2 ay' diyor ama biz ‘6 ay' uzaklaştırma aldık. İkinci bir olayda Rektör ‘dönem kaybı yok, sınavlara girebilirler' demişti. Ancak 6 ay ceza aldığımız için bir dönem kaybımız oldu. Sınavlara girmek için de okula girmemiz lazım ancak içeri dahi alınmıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHD olarak öğrencilere hukuki yardım edeceklerini belirten İHD Bingöl Şubesi Başkanı Methmetcan İnce: “Derneğimize başvuran öğrenciler mağdur olduklarını ve bizden hukuki yardım talep ettiklerini belirttiler. Biz İHD Bingöl Şubesi olarak, öğrencileri bu taleplerini basın açıklaması şeklinde kamuoyuna duyurmak ve kendilerine hukuki yardım vereceğimiz belirttik. İHD Bingöl Şubesi olarak, bu konuda Sayın rektörün basında çıkan açıklamaları ile üniversitedeki uygulamalarının örtüşmediğini belirtmek istiyoruz. 12 Eylül zihniyetinin ürünlerinden olan YÖK uygulamalarının hala üniversitelerde uygulandığını görmek, bizleri üzmektedir. Biz insan hakları savunucuları olarak, hala 21. yüzyılda bu tarz uygulamaların üniversitelerde olmamasını temenni ediyoruz. Üniversitelerin; özgür düşüncenin, bilimin, demokrasinin yaşam alanı ve yaşadığımız sorunlara çözüm aryan ve üreten kurumlar olması gerekirken, hala bu tarz yasakçı zihniyetin üniversitelerde olduğunu görmek bizleri üzmektedir. İHD Bingöl Şubesi olarak; Bingöl Üniversitesi yönetiminin öğrencilere reva gördükleri bu anti-demokratik uygulamalarından vazgeçmelerini ve öğrencilerin mağduriyeti giderilerek, üniversitenin özgürlük alanı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
YILMAZ İLGEZDİ (@Misafir_8661)
12 Haziran 2012 Salı 16:26
ADAMLAR OKUMAYA GİTMEMİŞLERKİ. NE AMACA HİZMET ETTİKLERİ Nİ AÇIKLAMAMA GEREK VAR MI?
21.02.2026
03:20
PFDK`nın Kararı Tahkim`den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın Kararı Tahkim'den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın 12Bingölspor hakkında verdiği 2 maçlık seyircisiz oynama cezası Tahkim'de 1'e indirildi. Lider 12 Bingölspor, bugünkü Kırşehirspor karşılaşmasına taraftar desteğiyle çıkacak.
21.02.2026
03:19
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Adana Seyhan Barajı'nda kapakların açılması sonrası baraj havzasında su seviyesi kısa sürede yükseldi, kışlatma için bölgede bulunan Bingöllü arıcıların çok sayıda kovanı sular altında kaldı.
21.02.2026
03:13
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bu eserler millete miras kalacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Görevler geçici' vurgusuyla kamu makamlarının emanet olduğunu belirterek, inşa edilen eserlerin ve yatırımların ise millete kalıcı bir miras olarak bırakıldığını söyledi.
21.02.2026
03:12
Bingöl`de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl jandarma ekiplerince yapılan bir haftalık çalışmada, aranan 6 şüpheli yakalandı.
21.02.2026
03:00
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sahur sofrasında gelen ihbara koştu. İtfaiye personeli; 'Saatler sonra iftar açtığımız da oldu. Ama biz bunlara bakmıyoruz. 7-24 vatandaşın hizmetindeyiz' dedi.
21.02.2026
02:36
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları, Ramazan ayı boyunca Bingöl'ün farklı noktalarında düzenleyeceği 'İftara 5 Kala' programları, teravih sonrası ikramlar ve Genç Nokta buluşmalarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın