KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Aralık 2025 Pazartesi
°C

OHAL kalkıyor, mücadele sürecek!

Darbe sempozyumunda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir diye konuştu.

OHAL kalkıyor, mücadele sürecek!
16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 19:59
2
1826
0
AA aa

Türkiye Hukuk Platformu tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans salonunda darbe sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, OHAL uygulamasının bir kaç güne kaldırılacağını söyledi.

"OHAL uygulaması bir kaç güne sona ermiş olacak”

OHAL'in sona eriyor olmasının FETÖ ile mücadelenin sona erdiği anlamına gelmediğini söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ”1960, 71 ve 80'de sonuca ulaşmış askeri darbeler, 28 Şubat'ta post modern darbeler, dolaylı müdahaleler Türkiye'nin ilerleme çizgisini kırmış anayasal sistemine önemli hasarlar vermiştir. Darbecilerin kendi siyasal meşrutiyetlerini oluşturma çabası anayasaları toplumla devlet arasındaki bir toplumsal sözleşme olmaktan çıkarmış sürdürülebilir bir vesayet düzenin yol haritası haline getirmiştir. 15 Temmuzun üzerinden geçen 2 yıllık süre zarfında başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı büyük bir alan mücadelesi yürüttük. OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir. OHAL süresi sona erecek ama terörle mücadele FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleri ile en kararlı en kalıcı mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bundan kimseninde şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

"Bu örgütle mücadele dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir”

"Bu örgütle mücadele dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir" diyen Adalet Bakanı Gül, “Bu mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakanlar esasen demokratik değerlere yabancılaşanlardır. Türkiye'nin mahkemesinin vermiş olduğu karara Uluslar arası sözleşmelere rağmen bu suçluluları iade etmeyenler hiçbir şekilde demokratik bir düzene katkı sağlayamazlar. Kendinden başka her şeyin düşmanı olan bu örgütle mücadelede dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir. Bu mücadelenin yargı boyutunda hiç kimsenin vekaleten konuşma yetkisi bulunmamaktadır. Soruşturma kendi bağımsız mecrasına yürümektedir. Ancak Türkiye büyük bir hukuk devletidir. Bu hain girişimin millet eliyle püskürtülmesi neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan darbe alışkanlığına artık son vermiştir. Darbeler hiçbir milletin kaderi değildir. Her millet kendi kaderini kendi tayin etmelidir. 15 Temmuz Türk siyasetinde de milli bir dayanışma oluşturmuştur. Ülke menfaatinin Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin her şeyin üzerinde olduğu bu ruh siyasetimiz içinde çok önemli bir gelişmedir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın