KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Kasım 2025 Cumartesi
°C

OHAL kalkıyor, mücadele sürecek!

Darbe sempozyumunda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir diye konuştu.

OHAL kalkıyor, mücadele sürecek!
16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 19:59
2
1805
0
AA aa

Türkiye Hukuk Platformu tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans salonunda darbe sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, OHAL uygulamasının bir kaç güne kaldırılacağını söyledi.

"OHAL uygulaması bir kaç güne sona ermiş olacak”

OHAL'in sona eriyor olmasının FETÖ ile mücadelenin sona erdiği anlamına gelmediğini söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ”1960, 71 ve 80'de sonuca ulaşmış askeri darbeler, 28 Şubat'ta post modern darbeler, dolaylı müdahaleler Türkiye'nin ilerleme çizgisini kırmış anayasal sistemine önemli hasarlar vermiştir. Darbecilerin kendi siyasal meşrutiyetlerini oluşturma çabası anayasaları toplumla devlet arasındaki bir toplumsal sözleşme olmaktan çıkarmış sürdürülebilir bir vesayet düzenin yol haritası haline getirmiştir. 15 Temmuzun üzerinden geçen 2 yıllık süre zarfında başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı büyük bir alan mücadelesi yürüttük. OHAL uygulaması birkaç güne sona ermiş olacak. Ancak OHAL'in sona eriyor olması bu konudaki mücadelenin sona ereceği anlamına asla gelmemelidir. OHAL süresi sona erecek ama terörle mücadele FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleri ile en kararlı en kalıcı mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bundan kimseninde şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

"Bu örgütle mücadele dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir”

"Bu örgütle mücadele dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir" diyen Adalet Bakanı Gül, “Bu mücadelede Türkiye'yi yalnız bırakanlar esasen demokratik değerlere yabancılaşanlardır. Türkiye'nin mahkemesinin vermiş olduğu karara Uluslar arası sözleşmelere rağmen bu suçluluları iade etmeyenler hiçbir şekilde demokratik bir düzene katkı sağlayamazlar. Kendinden başka her şeyin düşmanı olan bu örgütle mücadelede dürüstçe iş birliğini dostça dayanışmayı gerektirir. Bu mücadelenin yargı boyutunda hiç kimsenin vekaleten konuşma yetkisi bulunmamaktadır. Soruşturma kendi bağımsız mecrasına yürümektedir. Ancak Türkiye büyük bir hukuk devletidir. Bu hain girişimin millet eliyle püskürtülmesi neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan darbe alışkanlığına artık son vermiştir. Darbeler hiçbir milletin kaderi değildir. Her millet kendi kaderini kendi tayin etmelidir. 15 Temmuz Türk siyasetinde de milli bir dayanışma oluşturmuştur. Ülke menfaatinin Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin her şeyin üzerinde olduğu bu ruh siyasetimiz içinde çok önemli bir gelişmedir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
28.11.2025
11:58
Bingöl`de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Bingöl'de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Kömürboğa; 'Bingöl deprem bölgesi olduğu için AFAD farkındalık eğitimlerini de yoğun şekilde veriyoruz. Amacımız halkımızı muhtemel afet ve yangınlara karşı bilinçlendirmek' dedi.
28.11.2025
11:40
Ortak:
Ortak: 'Esnafı yok sayan bu karara sessiz kalmayacağız'
Genç'te banka taşınması krizi büyüyor! Genç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yüksel Ortak, kararı 'esnafı zora sokacak, ticari hayatı felce uğratacak bir adım' olarak nitelendirerek sert sözlerle eleştirdi.
28.11.2025
11:04
Bataryanın Gizli Düşmanı! Telefon Ömrünü 5 Yıl Azaltıyor
Bataryanın Gizli Düşmanı! Telefon Ömrünü 5 Yıl Azaltıyor
Milyonların her gece tekrarladığı bu basit şarj alışkanlığının, telefon bataryasını sessizce yıllarca tükettiği ortaya çıktı… Peki uzmanlara göre hangi saatler bataryayı en çok yıpratıyor?
28.11.2025
10:36
Hem benzin hem de motorine indirim
Hem benzin hem de motorine indirim
Benzinin litre fiyatında ortalama 63 kuruşluk, motorinde ise ortalama 2 lira 4 kuruşluk bir indirim gerçekleşti. Bingöl'de 62 Lirayı aşan motorin fiyatları ne kadara geriledi? İşte güncel fiyatlar…
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın