KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Oks başvuruları için son iki gün

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) veDevlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPY-B) Sınavı'na başvurular 10 Mart Pazartesi günü başlıyor.

 

Oks başvuruları için son iki gün
08 MART 2008 CUMARTESİ 11:03
0
858
0
AA aa
2008-2009 öğretim yılında Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Sağlık Meslek Liseleri ya da Sağlık Meslek Liselerinde okumak isteyen öğrencilerin OKS'ye başvurmaları gerekiyor. Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na ve merkezi sistem sınavı ile öğrenci alan özel okullara girmek isteyen adayların OKS'ye başvuracak.

OKS ve ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencileri için DPY-B Sınavı'na başvurular 10-28 Mart tarihleri arasında yapılacak.

BAŞVURU ÜCRETİ 20 YTL

OKS, 8. sınıf DPY-B Sınavı ve Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na başvuracak adaylar 20 YTL sınav ücretini 10-28 Mart tarihleri arasında TC. Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş şubelerinden 'Kurumsal Tahsilat Programı' aracılığıyla yatıracak. Adaylar, belirtilen üç sınav için tek ücret yatıracak.

Yurt dışından OKS'ye başvuracak adaylar sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5495221-5001 nolu hesaba yatıracak.

Adaylar ayrıca başvuru döneminde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 YTL ödeyecek.

Sınav ücretleri kesinlikle bankaya yatırılacak. Mektup, elden, internet bankacılığı veya EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuruyla ilgili tüm iş ve işlemler http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak.

Veli, adayın TC kimlik numarasıyla bankaya sınav ücretini yatıracak. Sınav ücreti yatıran adaya ait banka dekontu okul müdürlüğüne teslim edilecek ve başvuru çıktısı alınacak.

Aday, OKS ile birlikte DPY-B (8. sınıf) ve/veya Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na buşvuruda bulunacaksa, başvuru ekranından katılmak istediği sınavları işaretleyecek, bilgilerini kontrol edecek ve okul müdürlüğü elektronik onaylama yapacak.

Onaylanan başvurunun iki nüsha çıktısı alınarak veliye imzalatılıp, okul müdürlüğü de imzalayıp mühürleyerek bir nüshasını veliye teslim edecek, diğerini okulda saklayacak.

Açık ilköğretim okulu öğrencileri, başvuru yapabilmek için bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne dilekçe ile müracaat edecek.

SINAV, 8 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

OKS, 8 Haziran Pazar günü saat 10:00 da tüm il merkezleri ile bazı ilçelerde; yurt dışında ise Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Bakü ve Aşgabat'ta Türkiye saat ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Sınav, 120 dakika sürecek ve tek oturumda gerçekleştirilecek.

Sınav sonuçları 11 Temmuz 2008 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecek. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Adaylar, okul tercihlerini sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra internet üzerinden yapacak. Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili ayrıntılı açıklamalar 2008 OKS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.

2008 Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (8. sınıf) başvuran adayların sınav sonuçları 31 Temmuz'dan sonra yayımlanacak.


Cihan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın