KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Oks'de boş kalan kontenjanlar

Orta Öğretim Kurumları Sınavı 1. yerleştirme sonucunda okullarda toplam 73 bin 246 kontenjan açığı kaldı. Boş kontenjan ve okulların tam listesi:

Oks`de boş kalan kontenjanlar
07 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 14:15
0
1165
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yer alan yerleştirme sonuçlarına göre, herhangi bir okula kayıt yaptırmak isteyen adayların 4 Ağustos'da sona eren kayıt işlemleri neticesinde, 207 bin 633 adaydan 134 bin 387'si kaydını yaptırdı. Bu şekilde, 2. yerleştirme öncesi 73 bin 246 kişilik boş kontenjan oluştu.

Fen liselerindeki boş kontenjan sayısı bin 759 olarak belirlenirken, sosyal bilimler liselerinde 89, Anadolu liselerinde de 16 bin 745 açık kontenjan kaldı. Boş kontenjan sayısı, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek, Anadolu Tarım Meslek ve Tarım Meslek Liselerinde 11 bin 437, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Meslek ve Anadolu Kız Meslek Liselerinde de 11 bin 379 olarak tespit edildi. Yerleştirme sonrasında, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Meslek ve Adalet Meslek Liselerinde 13 bin 313, Anadolu Öğretmen Liselerinde bin 944, Anadolu İmam Hatip Liselerinde 10 bin 235 ve Sağlık Meslek Liselerinde de 3 bin 158 kontenjan açığı ortaya çıktı.

Böylece Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinde kontenjanların yüzde 71,46'sı, Anadolu liselerinde ise yüzde 83,21'i doldu. Doluluk oranı, Erkek Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liselerinde yüzde 46,38, Kız Anadolu Meslek Liselerinde yüzde 31, Anadolu ve Adalet Meslek Liselerinde yüzde 33,26, Anadolu Öğretmen Liselerinde yüzde 86,24, Anadolu İmam Hatip Liselerinde yüzde 36,46, Sağlık Meslek Liselerinde de yüzde 63,80 olarak hesaplandı.

Özel Fen Liseleri, Anadolu Lisesi programı uygulayan Özel Öğretim Kurumları ve Özel Meslek Liselerinde ise doluluk oranı yüzde 10,84'te kaldı.

OKULLARDAKİ BOŞ KONTENJANLAR

OKS birincilerinin tercih ettiği İstanbul Lisesinde bile 20 kişilik boş kontenjan kalırken, bu okuldaki en yüksek yerleştirme puanı 500, en düşük puan da 463.007 oldu. 2. yerleştirme öncesi Ankara Fen Lisesinde 17 kişilik açık oluşurken, bu okulun en yüksek yerleştirme puanı 490.444, en düşük yerleştirme puanı da 471.346 olarak belirlendi. İlk yerleştirmede 495.653 ile 468.324 puan arasında öğrenci alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nde 21, 498.807 ile 470.418 puan arasında öğrenci alan İzmir Fen Lisesinde de 14 kontenjan boş kaldı. 1. yerleştirme sonunda, Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde 54, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesinde 118, Galatasaray Lisesinde de 25 kişilik açık oluştu.

HANGİ OKULDA, KAÇ KONTENJAN BULUNUYOR?

Bazı okulların 1. yerleştirme sonucu oluşan kontenjan açıkları şöyle: Okullar Kontenjan Açığı

FEN LİSELERİ: Ankara Fen Lisesi 17 Adana Fen Lisesi 16 Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi 56 Mersin Fen Lisesi 27 İstanbul Atatürk Fen Lisesi 21 İzmir Fen Lisesi 14 Sivas Fen Lisesi 18 Ardahan Fen Lisesi 48

ANADOLU LİSELERİ: Adana Anadolu Lisesi 18 Ankara Anadolu Lisesi (Almanca) 4 Ankara Anadolu Lisesi (Fransızca) 7 Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 31 Çankaya Anadolu Lisesi 12 Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi 28 Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 54 Gazi Anadolu Lisesi 59 İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi 88 Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi 80 Galatasaray Lisesi 25 İstanbul Lisesi 20 Vefa Lisesi 60 Kadıköy Anadolu Lisesi 118 İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi 14 İzmir Alp Oğuz Anadolu Lisesi 9 İzmir Kız Lisesi (İngilizce) 22 İzmir Kız Lisesi (Almanca) 6 İzmir Atatürk Lisesi (İngilizce) 26 İzmir Atatürk Lisesi (Almanca) 3 İzmir Atatürk Lisesi (Fransızca) 7 Konak Anadolu Lisesi 19

İKİNCİ YERLEŞTİRME BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR

OKS ikinci yerleştirme başvuruları ise yarın başlayacak ve 13 Ağustosta sona erecek. Başvuru sonuçları 20 Ağustosta ilan edilecek.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın