KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

Okul için tehlikeli yolculuk

Solhan'a bağlı Yeşilova Mahallesi ve Şimşirpınar köyünde bulunan 80 öğrenci, Eğitim gördükleri okula gitmek için her gün Boğlan deresinden tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor.

Okul için tehlikeli yolculuk
13 MART 2006 PAZARTESİ 11:30
0
1543
0
AA aa
Solhan merkez Veli Tuğa İlköğretim Okulu'nda Eğitim gören öğrenciler, eğitimlerine devam etmek için, Boğlan deresini aşmak zorunda kalıyor. Öğrencilerin gittikleri okulun uzaklığı Yeşilova Mahallesine 1 kilo metreden az olduğu için taşımalı eğitimden yaralanamayan öğrenciler, ilkel yöntemlerle kurulan asma köprüyü kullanarak okula gitmeye çalışıyor. Ancak, kış aylarında su seviyesinin yükselmesi ile birlikte asma köprü sular altında kalıyor. Her şeye rağmen okula gitmek zorunda olan öğrencilerin imdadına bu kez veliler ve köy traktörü yetişiyor. Öğrencilerle birlikte mahalle sakinleri ve çevre köylerde oturan vatandaşlarda İlçe merkezine gitmek için aynı dereden geçmek zorunda kalıyor. Veliler öğrencileri soğuk dere suyundan sırtlarında taşıyarak geçirmeye çalışırken donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Köyde bulunan tek bir traktör ise, zaman zaman öğrencileri gruplar halinde sudan karşıya geçiriyor. Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise yıllardır aynı sıkıntıların devam ettiğini belirttiler. 4 öğrenci velisi Çetin Dündar, öğrencilerin okuluna gitmesi için sadece bir köprü yapılmasını istedi. Dündar, “yaz aylarında çocuklar asma köprüden rahatlıkla geçebiliyorlar. Fakat kış aylarında su seviyesi fazla yükseliyor. Yaptığımız köprü suda kalıyor. Bizde mecburen çocuklarımızı sırtımızda sudan geçirmeye çalışıyoruz. Öğrencileri arada bir traktörle de sudan geçirmeye çalışıyoruz. Bunlar çözüm değil ama yapabileceğimiz başka bir şey yok” dedi. Boğlan deresini geçmeye çalışan öğrencilerin çoğu zaman suya düştüğünü belirten öğrenci velilerinden Sait Ok;” öğrencilerimiz okula gidip gelirken gözümüz hep arkada kalıyor. Öyle zaman oluyor ki su seviyesi yükseldiğinde çocuklarımız okula gidemiyor. Bizimde işimiz gücümüz var. Bu güzergahı sadece öğrenciler kullanmıyor. Kadın, erkek, yaşlısı genci hepimiz bu yolu kullanmak zorundayız” açıklamasını yaptı. Öğrencilerin dışında mahalle ve köy sakinleri de kendi imkanlarıyla Boğlan deresinin soğuk suyundan ilçe merkezine gidiyor. Köy Sakinlerinden 80'lik dede Mehmet Ok'u da, köyün gençleri sürekli olarak sırtlarında taşıyarak sudan geçiriyorlar.

Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
24.02.2026
00:06
'İslam Düşmanlığınızı Laiklikle Örtemezsiniz'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, bazı meslek odaları ve sendikaların yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kava, 'Laiklik adı altında milletin inancına düşmanlık ediliyor' dedi.
24.02.2026
00:05
'Muhtarlık Makamı Siyasetin Değil Halkın Hizmetindedir'
Bingöl'de muhtarlık kurumunun işleyişine ilişkin değerlendirmesinde, muhtarların asli görevinin halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 'Muhtarlık makamı siyasilerin kölesi değil, milletin hizmetkârı olmalıdır' dedi.
24.02.2026
00:03
Bingöl`de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi öğrencileri, atık yağları sıvı sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazanıyor hem de okulun temizlik giderlerine katkı sağlıyor.
24.02.2026
00:01
Sülbüs Dağı`nda zorlu kış tırmanışı
Sülbüs Dağı'nda zorlu kış tırmanışı
Dağcılar bir araya gelerek Sülbüs Dağına zorlu kış tırmanışı gerçekleştirdi. Yoğun kar örtüsü ve sert hava koşulları altında ilerleyen sporcular, planlı ve disiplinli bir şekilde hareket ederek zirveye ulaştı.
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın