KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Ölümü ensesinde hissetti

Koruması telefonu açar açmaz havaya uçuruldu..

Ölümü ensesinde hissetti
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 09:51
0
1509
0
AA aa
Irak'ın Kuzey'inde bulunan terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'dan akıl almaz deney...

Türkiye'nin kararlı tutumu bölücü örgütü böldü. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre örgüt içinde ciddi bir iç çatışma yaşanmaya başladı. Teslim olan bazı örgüt üyelerinin güvenlik güçlerine, örgütün lider kadroları arasında yönetimi paylaşma konusunda çatışma yaşandığına dair önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

Verilen bilgiler arasında bir tanesi oldukça dikkat çekici. Irak'ın Kuzeyi'nde bulunan Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın takip edilmediğini ilginç bir yöntemle denedi. İddiaya göre uydudan takip edildiğinden şüphe eden Karayılan cep telefonunu korumasına vererek 'bulundukları yere yakın bir tepeden telefonu açıp kendisini araması' talimatı verdi. Talimat gereğini yerine getiren koruma telefonu açtıktan kısa süre sonra hava kuvvetleri tarafından uçak ile vuruldu. Bir bomba ile hayatını kaybeden PKK'lı koruma Karayılan tarafından ölüme gönderildiğinden habersizdi.

Alınan bilgiye göre Karayılan bu olaydan sonra cep telefonu kullanmayı bıraktı.

Türkiye'nin bölücü teröre karşı sosyal, siyasal ve askeri alanda yürüttüğü mücadele, örgüt üzerinde çok büyük bir baskı oluşturdu.

Özellikle Türk silahlı kuvvetlerinin hava operasyonlarının, örgütte moralman çöküntüye sebep olduğu ve militanlar arasında büyük bir panik havasının oluştuğu öğrenildi.

Hava operasyonlarının ardından çok sayıda teröristin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu da alınan bilgiler arasında.

Bu arada terör örgütü militanlarından Murat Karayılan'nın yanından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan bazı teröristlerin, güvenlik güçlerine PKK içinde yaşanan iç çatışmalarla ilgili çok önemli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

SAMANYOLU

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın