KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Önce kendimizden başlamalıyız

Uzman Psikolog Saadet Yeliz Orhan, etkili iletişimlerde ilk önce kendi içimizdeki algıyı düzene oturtmamız gerektiğini belirterek; “Bir şeyler değiştirmek için önce kendimizden başlamalıyız. İlk değişim süreci bizden başlamalıdır” dedi.

Önce kendimizden başlamalıyız
14 EKİM 2011 CUMA 20:56
1
8756
0
AA aa

“Etkili İletişim ve Aile İçi İletişim Seminerleri”nin birincisi, Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Orhan, etkili iletişim ve aile içi iletişim konularında katılımcılara bilgi verdi.

Orhan, etkili iletişimlerde ilk önce kendi içimizdeki algıyı düzene oturtmamız gerektiğini belirterek; “Bir şeyler değiştirmek için önce kendimizden başlamalıyız. İlk değişim süreci bizden başlamalıdır” dedi.

Herkesin algılayış biçiminin farklı olduğuna değinen Uzman Psikolog Saadet Yeliz Orhan; “Aynı filmi izleyen insanlar, aynı şeyleri algılamazlar. Algı biçimleri değişkenlik gösterir. Bir konuyu anlattığınız zaman herkesin aynı şeyi anlamasını ve herkesin aynı algıya sahip olmasını da bekleyemezsiniz” şeklinde konuştu.

Son yıllarda ülkemizde boşanma sayılarında büyük bir artış olduğunu belirten Uzman Psikolog Yeliz Orhan, yanlış evliliklerin de çok fazla olduğunu söyledi.

Dinlediğimiz müziklerin, izlediğimiz filmlerin algı biçimimizi değiştirdiğini söyleyen Orhan, “ Örneğin iyi müzik insanları iyi bir şekilde yönlendirir. Kötü ve arabesk müzik ise insanı dertlendirir ve bize yaşadığımız olumsuz şeyleri hatırlatır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki hayatımızdaki her iyi olgu bizi pozitif olarak etkilerken, her kötü olgu da bizi negatif olarak etkilemektedir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın