KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

'Onlar mağdur değil, işgalcilerdir'

Yeşil alanların işgal edildiğini belirten Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, “Kimse Bingöl halkının tümüne ait olan yeşil alanları bizden başkalarına vermemizi beklemesin. Geçmişte gelip yeşil alanları işgal eden insanlar mağdur değil, işgalcidirler. Mağdur olan Bingöl halkının tümüdür” dedi.

`Onlar mağdur değil, işgalcilerdir`
17 AĞUSTOS 2012 CUMA 15:03
0
1656
1
AA aa

Gazetemizde yer alan, ‘Atalay çözümsüzlükten yana' başlıklı habere Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden cevap geldi.

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bahse konu yerlerde normal konut alanına konutunu yapmış vatandaşlarla ilgili hiçbir sorunun bulunmadığı belirtilerek, Geçmişte gelip yeşil alanları işgal eden insanlar mağdur değil, işgalcidirler. Mağdur olan Bingöl halkının tümüdür” denildi.

Açıklamada, Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karşıyaka Mahalle Muhtarı Abdullah Butaku ve Recep Tayyip Erdoğan Mahalle Muhtarı Ahmet Başbayandur'un bahse konu vatandaşların durumu ile ilgili gazetelere verdikleri beyanatların gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek, şu ifadelere yer verilmiştir:

“Bahse konu yer 1973 yılından beri yeşil alan ve bizden önceki belediyeler döneminde de yeşil alana çevrilmiş yerler. Toplamda 100 bin metre karelik işgal edilmiş bir yeşil alan var. Bu yeşil alan üzerindeki yapıların sahiplerinin buraları satın alabilmeleri için yeşil alandan çıkarılmaları bizden talep edilmektedir. Bu yeşil alan sadece o kişilerin yeşil alanı değildir, bütün Bingöl halkına ait yeşil alanlardır. Muhtarlarında kendilerine ait yerleri değildir. Burası tüm Bingöl'e ait yeşil alanlardır. Kimse Bingöl halkının tümüne ait olan yeşil alanları bizden başkalarına vermemizi beklemesin. Dolayısıyla geçmişte gelip buraları işgal eden insanlar mağdur değil, işgalcidirler. Mağdur olan Bingöl halkının tümüdür. Alanları işgal edilen Bingöl halkının tümüdür. Zaman içerisinde işgal ettirilmiş bu alanlarda Bingöl halkının tümünün hakkı vardır. Kanunen de o yeşil alanların yeşil alanlardan çıkarılabilmesi mümkün değildir. Normal konut alanına konutunu yapmış vatandaşlarımızla ilgili hiçbir sorun bulunmamaktadır. Sadece yeşil alanı işgal etmiş vatandaşlarımız buraları kanunen satın alamamaktadır. Bahse konu yerler önceki dönemlerde yeşil alan ilan edilen yerlerdir. Bizim dönemimizde de yeşil alandan çıkarılması fiilen ve hukuken mümkün değildir. 100 bin kişinin menfaatini korumak bizlerin görevidir. Bizlerde 100 bin kişinin hukukunu korumaya gayret ediyoruz. Bahse konu muhtarlar 100 kişinin hakkını savunabilirler, ancak bizler 100 bin kişinin hakkını korumak zorundayız. Burada gerçeğin bu şekil bilinmesi gerektiğini belirtir, kamuoyunu doğru bilgilendirir, saygılar sunarız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
engin özdağlı (@Misafir_9082)
17 Ağustos 2012 Cuma 16:58
inanın taraflı yada tarafsız bingöl belediyecilik tarihinin en doğru en anlamlı açoklaması şapka çıkarılır usta
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın