KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Orta sahaya oyuncu istedi

Arthur Zico, TSYD 45. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde transfere ihtiyaç duyacağını dile getirdi

Orta sahaya oyuncu istedi
04 OCAK 2008 CUMA 09:26
0
1268
0
AA aa
"Appiah ile Tümer'in durumları henüz netleşmedi. Eğer ikisinden de yararlanamazsak takviye isteğimiz olacak" diyen F.Bahçe Teknik Direktörü, Türk futbolcuları için "Topla oynamayı çok seviyor ve taktik çalışmayı sevmiyor" değerlendirmesi yaptı.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, ara transferde futbolcu alıp almayacaklarının tamamıyla Appiah ve Tümer'e endekslendiğini belirterek, bu oyunculardan uzun süreli yararlanamamaları durumunda transfer yapmalarının şart olacağını söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Kemer Limra Otel'de düzenlenen 45.Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne konuk olan Zico, orta alanda şu an için çeşitli sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Alex ve Deniz sakatlıklarını atlatıyorlar. Onlarla ilgili önemli bir sorunumuz yok. Fakat Appiah ile Tümer'in durumları henüz netleşmedi. Eğer ikisinden de yararlanamazsak orta sahaya bir takviye isteğimiz olacak" dedi.

Bu kadro işimi kolaylaştırıyor

Mükemmel bir kulüpte mükemmel bir futbolcu grubuyla çalışma imkanına sahip olduğunu, bu açıdan kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Zico, "Yeni bir yere gittiğinizde doğal olarak bir adaptasyon süreci yaşarsınız. Ben artık Türkiye'de bu süreci tamamladığıma inanıyorum. Kendimi birçok konuda buraya adapte olmuş hissediyorum. Türk insanının bize gösterdiği ilgi ve Fenerbahçe'de bulduğumuz güzel çalışma imkanı bizim işimize daha iyi konsantre olmamızı sağladı. İşimi kolaylaştıran faktörlerden bir tanesi de elimizdeki kadro. O kadar profesyonel bir takım ki, bu durum işimizi son derece kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Avrupa ile kıyaslanamayız

İkinci yarı öncesi Fenerbahçe'nin durumunu değerlendiren Zico, "2007 bizim için çok olumlu bir yıl oldu. Futbolda çok önemli bir faktör vardır, bulunduğunuz yeri yeterli görmemeniz ve ciddiyetinizi kaybetmemeniz gerekir. İkinci yarıda çok sıkışık bir fikstürümüz var. Bu nedenle hazırlık dönemini olabildiğince en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Brezilyalı teknik adam "F.Bahçe'nin ilk 11'i son derece güçlü, fakat aynı şeyi yedek kulübesi için söyleyemeyeceğiz. Bunun sebepleri nelerdir?" sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye'deki yabancı sınırlamasına dikkat çekerek şunları söyledi:

"İnter, Milan ve M.United gibi takımlarda yabancı sayısı sınırlı olmadığı için, kadrolarına baktığımız zaman 15-16 kişilik kaliteli kadro ortaya çıkıyor. Mesela İnter ile oynadığımız ilk maçta sahada İtalyan futbolcu yoktu. Aynı durum Milan, M.United, Barcelona gibi takımlar için de geçerli. Kadromuzda 6-7 kaliteli yabancı var. Türk futbolcular da Türk Milli Takımı'nda oynayan isimler. Kendimizi İspanya, İngiltere, İtalya gibi ülkelerle kıyaslayamayız. Çünkü onlarda yabancı oyuncu sınırlaması yok."

Türk futbolcusu taktik çalışmalı

Zico,
günümüz futbolunda fizik kapasitenin ön plana çıktığını belirterek, "Futbol çok dar bir bölgede oynanmaya başladı. Fizik kondisyon olarak yeterli olmadığınız sürece kendinizi gösteremiyorsunuz. Bu nedenle tekniğinizin yanında fizik kondisyonunuzu da geliştirmek zorunlu hale geldi. Fizik kondisyon ve savunma düşüncesi bu kadar ağırlık kazanmış olmasına rağmen, yine de son 10 yılda Ronaldo, Rivaldo, R.Carlos gibi yaratıcı Brezilyalı oyuncuların var olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Milanlı Ronaldo ile transfer görüşmesi yapmadığını tekrarlayan Zico, Türk futbolu ve futbolcusu ile ilgili gözlemlerini de şöyle ifade etti:

"Türk futbolcusu kafa yapısı olarak, gelişmeye son derece müsait. Hep daha fazlasını istiyorlar. Fakat şunu özellikle belirtmemde yarar var, Türk futbolcular topla oynamayı çok seviyor ve taktik çalışmayı sevmiyor. Biz burada bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Fizik kondisyonun ve taktik çalışmanın önemli olduğunu aşılamaya çalışıyoruz. Türk futbolcusu, sevmese de daha fazla taktik çalışmak zorunda."

Futbolcu Zico'yu geçemem

Brezilyalı çalıştırıcı, "Teknik direktör Zico, futbolcu Zico'yu sollayacak mı?" sorusu üzerine verdiği yanıtta, "Oldukça başarılı geçen futbolculuk kariyerimin ardından, teknik direktörlüğe de iyi bir başlangıç yaptım. Japonya Milli Takımı'yla önemli başarılar elde ettim. Şimdi de Fenerbahçe'de başarılarıma başarılar katıyorum. Ama teknik direktör Zico'nun futbolcu Zico'yu geçeceğini sanmıyorum" dedi.

Galatasaraylı Arda Turan'ı çok beğendiğini yineleyen Zico, "Arda, diğerlerinden farklı bir oyuncu. Sahanın neresine koyarsanız koyun, faydalı olur. Dizindeki sakatlığı iyice atlatınca daha da iyi olacaktır. Bence büyük bir yıldız adayı. Fakat, kendisine biraz daha dikkat etmesi gerekir. Çünkü, diz sakatlıkları bir futbolcu için çok önemlidir" diye konuştu.

Zico kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili, "Eleştirileri sakin ve olağan bir şekilde karşılıyorum. Ama yaptığımız çalışmaları bire bir takip etmeyip, sadece maçta o gün yapılan şeyler üzerine yapılan eleştirileri kabul edemiyorum" yorumunu yaptı.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın