KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Örtüsüzlük basit bir günah değil

Genç Der tarafından düzenlenen ‘Allah’ın Emri Tesettür ve Eğitim’ konulu programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, örtüsüzlüğü basit ve küçük bir günah olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, korku hegemonyasının kırılması gerektiğini belirtti.

Örtüsüzlük basit bir günah değil
11 EYLÜL 2011 PAZAR 21:20
0
2142
1
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde faaliyet gösteren Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği(Genç Der) tarafından Cuma günü saat 14.00'te İstasyon Aile Çay Bahçesi'nde ‘Allah'ın Emri Tesettür ve Eğitim' konulu bir panel düzenledi. Servet Kılıç hocanın okuduğu Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Genç Der Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Tasalı, etkinliği yapmalarında amacın tesettürü gündemde tutmak olduğunu ifade ederek, “İslamın diğer emirleri gibi bu örtü ermininde günümüzde aşındırıldığını, bu yanlış imajın ortadan kaldırılması için bu programı düzenledik” dedi.

Allah'ın razı olması için örtünelim

Harandan çevrilmeyen el, göz, ayak ve uzuvların Allah'ın razı olacağı işleri yerine getiremeyeceğini belirten İnzar Dergisi yazarlarından İbrahim Dağılma, örtünün kadın için bir muhafaza olduğunu dile getirdi.

Kadın, İslam toplumunun değeri ve ziynetidir

İslama göre kadının değerli olduğunu ifade eden Dağılma, kadının İslam toplumunun değeri ve ziyneti olduğunun altını çizerek, “Dün nene hatundan örnek verenler bugün ne yazık ki nene hatunun torunlarının en doğal hakları olan örtünmeden alı koymakta ve ‘Oku yaratan Rabbinin adı ile(Alak süresi 1-2) ayeti ile kızlarımızın okuma haklarını ellerinden almak için her şeyi yapmaktadırlar. Bizim bugün tesettüre önem vermemizin en temel nedeni bizi savaş meydanında yenemeyen İslam düşmanları ne yazık ki kadın üzerinden, çıplaklık kültürü üzerinden, kadını tesettürden uzaklaştırarak bize galip gelmişlerdir” dedi.

Örtü kadın için bir muhafazadır

Dağılma, “Kadın İslam toplumunun değeri ve hazinesidir. Kadın Allah'ın emri olan örtüyü tam manası ile yerine getirerek, örtündüğü zaman o kadın hür ve kendini Allah'a adamıştır. Örtü kadın için bir muhafazadır. Ham harama karşı hem de cehennemin yakıcı ateşine karşı tesettür mümin kadınlar için bir kalkandır, bir zırhtır, bir korunaktır” şeklinde konuştu.
Program okula giden bir çocuğun babasına yazdığı mektup ve babasının kızına verdiği nasihat konulu skaç ile devam etti.

Dini bize yanlış anlatmışlar

Selam İlahi Grubu'nun örtü üzerine okuduğu ilahi ve ezgilerden sonra kürsüye çıkan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “İslamın şartı beştir. Bunların içinden örtünme yoktur. İmanın şartları ise altıdır. Bunların içerisinde de örtünme yoktur. 35 şartta da 52 farzda da örtünme yoktur. Aslında dini bize yanlış anlatmışlar. Kur'an'ı Kerim'de Maide süresi 6. Ayette ‘Namaza kalktığınız zaman abdest alın' deniliyor. Kur'an'da abdestle ilgili sadece bir ayet var. Ancak adamlar bunu o kadar çoğaltmışlar ki ciltler dolusu kitaplar yapmışlar. Kötü yapmamışlar ancak ölçüsüz davranmışlar. Dikkat edin yine Allah kendi kitabında 586 ayette durmadan cihattan bahsetmiş. Ancak bizim hocalar bu hususu kitaba sokmamışlar” dedi.

İnsanlığın ilk yaratışından itibaren örtü farzdı

İnsanlığın ilk yaratışından itibaren örtünün farz olduğunu söyleyen Göktaş Hoca, “Allah'ın insanoğluna emrettiği ilk ve en önemli ayeti Araf Suresi 26. Ayette mealen ‘Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah'ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).'Ne abdest, ne namaz, ne oruç, ne de zekat. Örtüden önce insanoğluna bir emir verilmemişti. Örtünmeyen bir insanın, çıplak bir insanın Allah(c.c)'a sunacağı hiçbir şeyi yoktur. Önce örtüneceksiniz. Önce örtünün sonra konuşalım diyor Allah'u Teala. Yani Kabe ne ise, Arafat ne ise Mina, Müzdelife, Safa, Merve, Ezan, Cami ne ise Allah katında elbise(örtü) Alalah'ı hatırlatan bir levhadır. Allah'ın dini örtülü bayanlarla büyüyecek ve batıya islamı sizler götüreceksiniz” diye konuştu.

Örtüsüzlük basit bir günah değil

Örtüsüzlüğü basit ve küçük bir günah olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Göktaş hoca, korku hegemonyasının kırılması gerektiğini belirterek, “Günahkârda olsak haklarımızı arayalım. Allah yolunda mücadele ederken ve Allah'ın emrini yerine getirirken kesinlikle haklarımızı bilelim ve savunalım” dedi.

Dünyayı bekleyen tehlike örtüsüzlüktür

Peygamber efendimiz zamanında müşriklerinde örtülü olduğunu ifade eden Göktaş Hoca, “Allah'ın müşriklerin örtüsünü beğenmediği için Nur Suresi 31. Ayeti nazil ediyor. Ayette mealen, ‘Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından yahut babalarından yahut kocalarının babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut erkek kardeşlerinden yahut erkek kardeşlerinin oğullarından yahut kız kardeşlerinin oğullarından yahut müslüman kadınlardan yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!' buyuruyor. Kafirler, fasıklar ve İslam düşmanları Kur'an'da örtünme yoktur diyorlar. Bunlar bizi aldatmasın. Demek ki yeryüzüne insanoğlu ayak basar basmaz Allah ilk emrini bize bildiriyor, o da örtü ve elbisedir. Kıyamet zinanın tam açıktan yapıldığı zamanda vuku bulacaktır. Dünyayı bekleyen tehlike ne Yahudileşme, ne Hıristiyanlaşma, ne komünistleşme ne de kapitalistleşmedir. O tehlike terbiyesizlik, nikahsızlık, açıklıktır ve kadının cinsel hayatının açık oluyor olmasıdır. Bundan daha büyük bir tehlike yoktur. Onun karşısında da direnecek tek bir güç vardır. Buda islamdır, müslümanlardır” şeklinde konuştu.

400 adet Örtünme Çağrısı hediye edildi

Genç Der ‘Allah'ın Emri Tesettür ve Eğitim' konulu program sonunda Mehmet Göktaş'ın kaleme aldığı Örtünme Çağrısı adlı kitabından 400 tane etkinliğe katılanlara hediye etti.

Program sonunda Mehmet Göktaş hoca hediye edilen kitapları imzaladı. Program yaklaşık 2 saat sürdü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan (@Misafir_6264)
12 Eylül 2011 Pazartesi 08:49
hoca bence sen dini yanlış biliyorsun,,,müslümanlık başta hoşgörü ister ama sen tamamiyle kin ve şiddetten yana eğilim sergiliyorsun,,,,sen yanlış yoldasın,,,
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın