KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Otobüs çaya uçtu: 40 kayıp

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yolcu otobüsünün Kelkit Çayı'na devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Sulara gömülen otobüste 40'ın üzerinde yolcu bulunduğu bildirildi.

Otobüs çaya uçtu: 40 kayıp
09 MART 2006 PERŞEMBE 10:19
0
1461
0
AA aa
OTOBÜSTEKİ YOLCULARA ULAŞILAMIYOR 
 
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kelkit Çayı'na devrilen yolcu otobüsünde bulunanları kurtarma çalışmaları, nehrin su seviyesinin yüksek olması nedeniyle güçlükle yürütülüyor.
Gece saatlerinde sürücüsünün kimliği ve plakası öğrenilemeyen, İstanbul'dan Van'a yolcu taşıyan bir otobüs, Reşadiye-Niksar karayolunun 23. kilometresi Darıderesi Köyü yakınlarında Kelkit Çayı'na devrildi.
Kazanın, yaralı olarak kurtulan bir yolcunun yürüyerek gittiği bölge yakınlarındaki Darıderesi Köyü'nde durumu muhtara bildirmesiyle ortaya çıktığı öğrenildi.
Muhtarın haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekiplerin, o sırada suya tam gömülmeyen otobüsün tavanına çıkan 10 kişiyi halatlarla kurtarabildiği, otobüsün içerisinde ise halen 40'ın üzerinde yolcu bulunduğu öğrenildi.
Yetkililer, devrildiği yerden yaklaşık 200 metre suda sürüklenen otobüsün tamamına yakın bölümünün sulara gömüldüğünü kaydettiler.
KELKİT ÇAYI'NIN SULARI KILIÇKAYA BARAJI'NDAN KESİLDİ 
 
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kelkit Çayı'na devrilen yolcu otobüsünde bulunanları kurtarma çalışmaları devam ederken, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle Kelkit Çayı'nın sularının Kılıçkaya Barajı'ndan kesildiği bildirildi.
Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, İstanbul'dan Van'a yolcu taşıyan bir yolcu otobüsünün, Reşadiye-Niksar karayolunun 23. kilometresi Darıderesi Köyü yakınlarında Kelkit Çayı'na devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını söyledi.
Diğer yolcuların suyun içinde olduğunu, otobüsün şu an su altında bulunduğu için tam sayının tespit edilemediğini kaydeden Kurtoğlu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, ölü sayının yükselmesinden endişe ettiklerini bildirdi.
Otobüsün ''tam dolu'' olduğunu düşündüklerini, kurtarma çalışmalarını güçleştirdiğini anlatan Kurtoğlu, kazanın sebebinin ise şu an için tam olarak tespit edilemediğini, bu konuyla ilgili araştırmanın sürdüğünü kaydetti.
Dalgıçların olay yerine gelmek üzere olduğunu, jandarma ve emniyet ekiplerinin de bölgede olduğunu kaydeden Kurtoğlu, ''Vinçle aracı çekmeye çalışıyoruz. Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarını kapatarak Kelkit Nehri'nin suları kesilmiş durumda. 1-2 saat içinde su tamamen çekilmiş olacak'' dedi.

HABER
MyNet
www.mynet.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın