KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Özel Bireyler İçin Pilot Uygulama

Bingöl Özel Eğitimciler Derneği Şubesi başkanlığınca, 5 Özel eğitim öğretmeninin gözetiminde 10 ailenin katılım sağlayacağı pilot bir uygulama başlatıldı.

Özel Bireyler İçin Pilot Uygulama
17 MAYIS 2019 CUMA 17:37
3
2029
0
AA aa

Bingöl ÖZDER (Özel Eğitimciler Derneği), tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında Aile ve Çocuk Engelsiz Yaşam Akademisi kuruldu.

Bu kapsamda, Özel bireyleri olan ailelerin çocuklarıyla birlikte nitelikli yaşam alanlarına sahip olmaları ve bu şekilde toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla, 5 Özel eğitim öğretmeninin gözetiminde 10 ailenin katılım sağlayacağı pilot bir uygulama başlatıldı.

Bu pilot uygulama boyunca, özel bir program eşliğinde; ailelere haftada bir aile eğitim semineri verilecek ve psikolojik destek sunulacaktır. Ayrıca belirlenmiş olan 6 aylık yaz ve güz programı çerçevesinde ailelerin çocukları ile birlikte etkin vakit geçirebilecekleri 5 atölye icra edilecek ve 1 topluma hizmet çalışması yapılacak.

Bingöl ÖZDER başkanı Saadet Çiçek Bamja, yaptığı açıklamada; “KADEM Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nde icra edilecek atölyeler ve açık-kapalı alanlarda gerçekleştirilecek etkinlikler, Aşçılık atölyesi, Resim ve fotoğrafçılık atölyesi, Ahşap boyama ve Ebru atölyesi, Doğa gezileri ve Hobi Bahçesi (Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin tahsis edeceği özel bir alan), Yüzme (Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu). Topluma hizmet çalışması kapsamında ise, Bingöl'de özel çocukları olan ihtiyaç sahibi aileler tespit edilecek ve ihtiyaç analizleri yapılacaktır. 10 aile hazırladıkları Ramazan Paketleriyle ihtiyaç sahibi olan 10 aileyi ziyaret edilecektir. Ramazan'dan sonra ise, Pilot uygulama kapsamındaki 10 aile; Ramazan'da yardım paketleri ulaştırdıkları ihtiyaç sahibi 10 aileye Hami-Aile olacak ve haftada bir hami oldukları aileyi ziyaret ederek ihtiyaçlarını gözetecektir” dedi.

Bamja, Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin teşvikiyle başlatılan bu pilot uygulamada destek sunacak kurumların ise, “Bingöl Valiliği, Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, RAM, Halk Eğitim Merkezi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Aile Destek Merkezi, Bingöl Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Gençlik Merkezleri,  Bingöl Emniyet Müdürlüğü, Bingöl İl Müftülüğü ve Bingöl'deki birkısım STK ve Engelli STK'ları” olarak açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın