KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Özürlüler bakıma alınacak

Bakıma muhtaç özürlülere hizmet verilecek
Geçtiğimiz günlerde bakıma muhtaç özürlülerin bildirimi, tespiti, değerlendirilmesi ve bakım hizmetlerine, ücretlerine ve ödemelerine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özürlüler bakıma alınacak
02 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 13:12
0
1433
0
AA aa
Yönetmeliğe göre, bakıma muhtaç özürlülerin bakım hizmetlerinden yararlandırılması amacıyla, özürlülerin kendileri, akrabaları ya da
vatandaşlar sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl ve İlçe müdürlüklerine bildirimde bulunabilecekler.
Başvurusu kabul edilen ve dosyası tamamlanan bakıma muhtaç özürlülere, banyo yaptırılması, tırnak, sakal ve istenmeyen tüylerinin kesiminin de içinde yer aldığı kişisel bakım hizmetleri ve psiko-sosyal destek hizmetleri verilecek.
Bakım hizmetleri, bakıma muhtaç özürlünün veya ailesinin tercihine göre, genel müdürlüğe bağlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, Genel Müdürlüğün izni ile açılan diğer resmi kurum veya kuruluşlara ait merkezlerde, özel bakım merkezlerinde ya da özürlünün ikametgahında verilebilecek.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Bingöl Özürlüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİN-ÖZ-DER) Başkanı Murat Böçkün, bakıma muhtaç özürlülere yönelik özel bakım merkezleri yönetmeliklerinin çok kısa bir sürede hazırlanıp Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) müdürlüklerine bildirilmesinin kendilerini oldukça sevindirdiğini bildirdi.
Böçkün, şöyle konuştu: "Engelli vatandaşlarımızın en çok sıkıntı çektiği konulardan biri olan bakım konusuna, bu yolla köklü bir çözüm bulunmasını ümit ediyoruz. Bugün engelli bir bireyimize ailesinden başka bakacak kimsesi yoktur. Hatta birçok engelli vatandaş sokaklarda yaşamaya mahkûm edilmiştir. İlimizde bunun çok örneği vardır. Özürlülerimizin hak ettiği sosyal yaşam standartlarına bu yönetmelikle bir adım daha atmış bulunuyoruz. Kabul edilen Özürlüler yasasında daha birçok engelli yaşam standartlarını iyileştirici madde bulunmaktadır. Bu konuda da gereken adımların biran önce atılmasını dört gözle beklemekteyiz."
Yetkililerin başvurması halinde, üyesi bulunan bakıma muhtaç özürlülerin listesini SHÇEK müdürlüklerine vermeye hazır olduklarını vurgulayan Böçkün, "İlimizdeki Sosyal Hizmetler il müdürlüğünün biran önce gerekli çalışmalara başlatmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla ilimizde bakıma muhtaç engellilerimizin bakımı yapılabilmesi için İl sosyal hizmetler müdürlüğüne ait bir bina olması gerekiyor. Çünkü evleri olmayıp dışarıda sokaklarda yatan engellilerimizde var. Ama Sosyal Hizmetler İl müdürlüğümüze ait Çocuk esirgeme kurumu da zaten yok şu anda. Tüm milletvekillerimizden bu konuda da bir adım atmalarını bekliyoruz. İlimizde engelli olmak artık çaresizlik olmasın diyorum. Engelli olmak ayrıcalık olsun, özel olsun, farklı olsun istiyorum." görüşlerine yer verdi.
Böçkün, "Peygamberimiz (S.A.V) bir hadisi şerifinde, "Yaralıya yardım etmek, fakire yardım etmekten önce gelir." demiştir. Ömrü boyunca yaralı olarak yaşayan engellilere herkesin yardımcı olmasını temenni ediyorum." dilekleri ile açıklamasına son verdi.


www.bingolgazetesi.com.tr
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın