KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Özürlülere müjdeli haber

Otobüste engellilere yüzde 50 indirim getirildiğini bildiren BİNÖZDER Başkanı Böçkün, sakatlık maaşı mağdurlarına da af müjdesi verdi.

Özürlülere müjdeli haber
22 MART 2007 PERŞEMBE 11:46
0
1764
0
AA aa
Bingöl'de, özürlülerin haklarını korumak, dayanışmalarını sağlamak ve sıkıntılarının çözümünde yardımcı olabilmek amacıyla kurulan Bingöl Özürlüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİN-ÖZ-DER) faaliyetlerini sürdürüyor.
Özürlüleri son gelişmelerden haberdar etmek amacıyla bir açıklama yapan BİNÖZDER Başkanı Murat Böçkün, getirilen ve getirilmesi planlanan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
Otobüste Engellilere Yüzde 50 İndirim
Şehirlerarası yolculukta bilet satışına yeni düzenleme geldiğini ve bundan böyle karayolu ile sehayat edecek özürlülere yüzde 50 indirim uygulanacağını belirten Böçkün; “Ulaştırma Bakanlığı, ticari yolcu taşımacılığıyla ilgili kurallarda yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre özürlü vatandaşlarımızın karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolculukları esnasında seyahat için düzenlenecek biletlerine yaş şartı aranmaksızın yüzde 50 indirim yapılacak” dedi.
Sakatlık Maaşı Mağdurlarına Af Müjdesi
2002 Sayılı Yasa'dan yararlanarak "Özürlü Aylığı" alanların son dönemlerde karşılaştıkları sorunların çözümünde bir kapı aralandığını aktaran Böçkün; “2022 Sayılı Yasa'da yapılan değişiklikten haberdar olmayan ve bir başka sosyal güvenlik kurumundan maaş alanlardan aldıkları "özürlü aylığı" faiziyle geri isteniyordu. BİNÖZDER olarak sürekli gündeme taşıdığımız 40 binden fazla  engelliyi mağdur eden problem için girişimler  nihayet sonuç vermeye başladı. Türkiye genelinde birçok dernekle beraber ortak yaptığımız girişimler sonucu AK Parti Milletvekili Lokman Ayva ve CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak yaptıkları çalışmalar sonucunda CHP adına verilen yasa değişikliği önerisi AK Parti tarafından da desteklenip yasa çıkarılacaktır. Milletvekili Lokman Ayva biz özürlü derneklerine yaptığı açıklamada bu yasanın mutlaka çıkacağını, mağdur duruma düşenlerin her hangi bir ödeme yapmadan yasanın çıkmasını beklemelerini istedi” diye konuştu.
Sorun bununla sınırlı kalmadığını ve Yasa taslağında yalnızca mağdurlara af getirmekle yetinmemesi gerektiğini söyleyen Böçkün, özürlüler için tahsis edilen aylıkların bir insanın yaşamı için yetersiz kaldığı vurguladı.
Böçkün; “Bu anlamda engellilere bir diğer sosyal güvenlik kurumundan ister kendisinin, ister ailesinden intikal eden aylık bağlanmasına olanak sağlayan bir düzenlemenin daha yararlı olacağı da yasa değişikliğinde dikkate alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

 BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın