KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Özyeğin, gap'i getiriyor

Dünyanın ünlü giyim markası GAP için Finansbank'ın eski sahibi Özyeğin ve Unitim Holding'i karşı karşıya geldi

Özyeğin, gap`i getiriyor
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 08:54
0
1257
0
AA aa
Dünyanın ünlü giyim markaları GAP ve Banana Republic, Finansbank'ın eski sahibi Özyeğin ve Unitim Holding'i karşı karşıya getirdi. Alınan bilgiye göre, iki markayı Türkiye'ye getirme yarışında Özyeğin son imzayı attı..

Dünyanın en ünlü giyim markaları ABD'li GAP ve Banana Republic'i Türkiye'ye getirmek için Finansbank'ın eski sahibi ve Fiba Holding'in Başkanı Hüsnü Özyeğin ile Harvey Nichols başta olmak üzere pek çok markayı Türkiye ile tanıştıran Unitim Holding arasında süren rekabette son noktaya gelindi. Edinilen bilgiye göre, son imzayı atmak için yoğun bir rekabet içinde olan 2 grup arasında sonuca ulaşan Hüsnü Özyeğin oldu. Bu markaların yaza kadar Türk tüketicisi ile buluşacağı belirtilirken, sektörde, GAP ve Banana Republic markalarını Türkiye'ye getirmek isteyen birkaç grubun daha olduğu, ancak esas rekabetin Özyeğin ile Unitim arasında yaşandığı, her iki grubun da bu konuda agresif bir strateji izlediği konuşuluyor. Hüsnü Özyeğin'in daha önce ünlü Fransız mağazalar zinciri Lafayette'i de Türkiye'ye getirmek için görüşmeler yaptığı, bu görüşmelerin 2008 yılında sonuçlanacağı gündeme gelmişti. Hüsnü Özyeğin, Nisan 2006'da Finansbank'ın yüzde 46'sını 2.8 milyar dolara Yunan NBG'ye satmıştı. Öte yandan, Unitim Holding de, başta Harvey Nichols olmak üzere Tommy Hillfiger, Accessorize, Pink, Gas, Agent Provocateur gibi markaları Türkiye'ye getirerek son birkaç yılda önemli bir büyümeye imza attı.

3 BİN 131 MAĞAZASI VAR
1969 yılında ABD San Francisco'da kurulan GAP Inc, bünyesinde başta GAP olmak üzere Banana Republic, Old Navy, Fort&Towne ve Piperline markaları bulunuyor. 2 bin 262'si ABD'de olmak üzere toplam 3 bin 131 mağazası bulunan GAP Inc'nin cirosu 15.9 milyar dolar. GAP ve Banana Republic markalarının toplam satış rakamı ise 9 milyar dolar civarında. Tüm dünyada 150 bin çalışanı olan GAP Inc, satışlarının yaklaşık 14 milyar dolarını ABD'de, kalanını ise deniz aşırı ülkelerde gerçekleştiriyor.



haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın