KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Pentagon'dan bir söz daha

Pentagon, Türkiye'ye terör örgütü PKK'ya ilişkin uzun vadeli hedeflerin belirlenmesinde yardım ettiklerini söyledi. ABD Genelkurmay Başkanlığı Harekat Planlama Direktörü Tümgeneral Richard Sherlock Türkiye'ye PKK konusunda istihbarat sağlamaya da devam ettiklerini belirtti.

Pentagon`dan bir söz daha
15 ARALIK 2007 CUMARTESİ 18:47
0
1211
0
AA aa

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da, Irak konusunda brifing veren Tümgeneral Sherlock, terör örgütü PKK'nın gündeme gelmesi üzerine, sağlanan gelişmeleri anlatırken, "Bu, sadece askeri bir mesele değil. Daha önce de dile getirdiğim gibi, terörist örgütlerin her biriyle tamamen aynı şekilde uğraşamazsınız. Dolayısıyla diğer yönetimsel unsurları katmanız gerekiyor. Bunlara ekonomik fırsatlar, enformasyon fırsatları ve diğer iktidara ait unsurlar dahil. Sanırım bu, şimdiye kadar sürdürdüğümüz görüşmelerden elde edilen bir kazanç" dedi.

"İstihbarat paylaşımının, Türkiye'nin Irak'a geniş çaplı bir kara operasyonu ihtimalini azaltıp azaltmadığının" sorulması üzerine, "Bu karar Türklere ait" diyen Tümgeneral Sherlock, sözlerine, "Yaptığımız iş, nerede elde edersek PKK'ya ilişkin Türklere bilgi vermek. Ayrıca onlara, PKK'ya ilişkin uzun vadeli hedeflerinin neler olduğunu belirlemelerinde yardım sağlıyoruz. Yani sadece onlarla birlikte çalışıp askeri operasyon imkanı sağlamıyoruz" diyerek devam etti.
Tümgeneral Sherlock, "Yapmaya çalıştığımız şey, onların (Türklerin), bunu daha geniş bir kapsama yerleştirmeleri gerektiğini, Başbakanlarının da yakın zamanda belirttiği gibi, bunun sadece askeri bir çözüm olmadığını, bunun daha geniş bir çözümü olması gerektiğini kavramalarını sağlamak. Uzun vadeli hedeflerinin neler olduğunu  ve ayrıca uzun vadeli çözüme yardım edecek diplomatik, ekonomik, enformasyonel fırsatları nasıl bir araya getirebileceklerini belirlemelerini sağlamak" dedi.
"Kış koşullarından dolayı Türk birliklerinin sınır bölgesinden daha içeri çekilip çekilmediğinin" sorulması üzerine Tümgeneral Sherlock, buna ilişkin pek bir bilgisi olmadığını, ancak kış koşullarının yaklaşmasıyla bunun göz önüne alınacağını ve Türk kuvvetlerinin gerekli görüldüğü şekilde konuşlandırılacağını söyledi.
Sherlock, Türk ve Irak hükümetleri arasında diyaloğun ilerlemesiyle bunun, "yerel bir çözüm yerine uzun vadeli, geniş tabanlı bir çözümü geliştireceğini" kaydetti.
Tümgeneral Sherlock, "Ekim sonu, kasım başındaki askeri kriz geçti mi?" sorusu üzerine de "Önemli ölçüde ilerleme gerçekleşti ve bu ilerlemeler, sadece askeri yönde değil. Bunun daha geniş bir çözüm gerektirdiği yönündeki diyalogda zannederim bir ilerleme oldu" diye konuştu.

IRAKLI KÜRTLER
Türkiye ile Irak arasında terör örgütü PKK'ya ilişkin diyaloğun arttığını anlatan Tümgeneral Sherlock, Irak hükümetinin ve Iraklı Kürtlerin de bazı olumlu adımlar attığını söyledi.

Sherlock, "Bölgesel Kürt yönetimi, PKK'yı, onun finans kaynaklarını, harekat kabiliyetini kısıtlamaya başladı ve PKK, bunun etkisini hissediyor" dedi.
Tümgeneral Richard Sherlock, PKK sorununun, "Türkiye'ya karşı Irak" veya "Türkiye'ye karşı Kürtler" şeklinde bir konu olmadığını, ABD ve AB'nin de PKK'yi terörist bir örgüt olarak gördüğünü kaydetti.
Tümgeneral Sherlock, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James Cartwright ve Irak'taki koalisyon kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus'un yüz yüze görüştüğünü ve telefon görüşmeleri yaptığını hatırlatarak, Irak hükümetiyle de yakın şekilde çalıştıklarını belirtti.
Sherlock, Saygun, Cartwright ve Petraeus arasında temasların sürdüğünü ve komutanların yeniden bir araya geleceğini de söyledi.



hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın