KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Peygamber sevdalıları'ndan kutlu doğum etkinliği

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerin yapacakları kutlu doğum etkinliklerinin tarihleri şöyle açıklandı: Bingöl merkez 29 Nisan, Solhan 21 Nisan, Karlıova 5 Mayıs, Genç 28 Nisan ve Muş ili merkezde 29 Nisan.

Peygamber sevdalıları`ndan kutlu doğum etkinliği
05 NİSAN 2012 PERŞEMBE 23:34
0
3289
0
AA aa

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu kutlu doğum çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirerek, Bingöl merkez ve ilçeleri ile Muş'taki etkinlik takvimini açıkladı.

Peygamber Sevdası adına düzenledikleri salâvat, zikir, tehlil, Ya- Sin'i Şerif ve hatmi şerif kampanyası ile birlikte açık havada yapacakları Kutlu Doğum Etkinlikleri gibi çalışmaları ile halkın teveccühünü kazanan Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, içinde bulunduğumuz Nisan ayında Kutlu Doğum programı için yapacakları çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdiler.

-"Hz Peygamber insanlık İçin En Güzel Örnektir "-

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörü Hamdullah Tasalı, yaptığı açıklamada ilk olarak, kutlu doğum etkinliği ve umre ödüllü siyer yarışması ile ilgili bilgi verdi. Peygamber sevdasına vurgu yapan Tasalı, "Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınması ve yaşanması durumunda insanlar arasındaki huzursuzluk ve toplumdaki olumsuz hava tez zamanda dağılıp yerine güzelliklerin yer edinir. Bütün amacımız 'Hz Peygamber insanlık için en güzel örnektir' ilahi fermanı doğrultusunda, peygamber efendimizin yaşantısı örnek alınarak, güzel ahlakını yaygınlaştırmak amacıyla Bingöl ve ilçelerinde faaliyet gösterdiklerini" söyledi.

Tasalı, "Bingöl ve ilçelerinde bu gayret ile Peygamber Sevdalıları Platform'una gönül veren dernekler, Mustazaf-Der Bingöl Şubesi, yine Bingöl merkezde faaliyet gösteren Kalem Der, Muş ilinde Selam Der, Genç'te Genç-Der, Karlıova'da Kar Der, Solhan'da Çağrı Der gibi STK'ların birleşeni olan Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tarihleri belli olan Âlemlere rahmet: iki cihan Sultanı Hz. Muhammed adlı Mevlid programları düzenleyecektir" dedi.

Daha sonra söz alan Peygamber sevdalıları sözcüsü araştırmacı yazar İbrahim Dağılma ise, "Söz konusu peygamber olunca akan dereler duruyor müşküller çözülüyor bütün zorluklar kolay oluyor ve biz peygamber efendimizle ilgili yaptığımız programlarda hep kolaylık gördük. Şairin dediği gibi ey Muhammed ben kendi sözümle seni övmedim aksine senin ismini anmamla benim sözlerim övüldü ve güzelleşti. Dolayısıyla biz de çalışmalarımızda Hz peygamber efendimizin isminin Alemlere rahmet olan Habibullah'ın o bereketini görüyoruz. Onun ismiyle kime gittiksek zorluk çekmedik. Çünkü bu sevgi rabbimizin hikmeti ve lütfüyle gönüllere kazılmış bir sevgidir. Yani Muhammed denilince gönüller cuhşu huruşa geliyor" şeklinde konuştu.

-"Bütün Halkımızı Bu kutlu sevdaya Davet Ediyoruz "-

Amaçlarının Hz. Muhammed'in (sav) İslam alemine her yönden imam ve önder olduğunu göstermek olduğunu belirten Dağılma, "Hz. Peygamberin beşeri yanının yanı sıra manevi yönüne ve Risalet şahsiyetine nazarları çevirmek için düzenlenecek olan mevlit programlarımızda ise, günün anlam ve önemine binaen mevlid okunacak, konuşmalar yapılacak, şiirler okunacaktır. Programda ilahi grupları ilahiler okuyacak. Peygamberimize olan sevgi ve muhabbetimizi tüm dünyaya ilan etmek için Bingöl ve ilçelerinde yapacağımız etkinliklere tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu. 

Son olarak Bingöl peygamber sevdalıları platformuna üye derneklerin yapacakları kutlu doğum etkinliklerinin tarihleri şöyle açıklandı: Bingöl merkez 29 Nisan, Solhan 21 Nisan, Karlıova 5 Mayıs, Genç 28 Nisan ve Muş ili merkezde 29 Nisan.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın