Projeleri deÄŸerlendiren komisyonda, farklı üniversitelerden alanında uzman öÄŸretim üyeleri ve Kalkınma Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.
Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot üniversite Koordinasyon Merkez Birimi (PİKOM) tarafından çaÄŸrıya çıkılan baÅŸlıklardan gelen 48 projeden 25 tanesi Mart ayı içerisinde deÄŸerlendirilmiÅŸti. Geriye kalan 23 proje için 2. Panel oturumları da 26-27 Nisan tarihlerinde çeÅŸitli üniversitelerden alanlarında uzman akademisyenler, Kalkınma Bakanlığı'ndan ve paydaÅŸlardan davet edilen panelistler tarafından deÄŸerlendirildi.
Panel deÄŸerlendirilmeleri gerçekleÅŸtirilen 48 projeden desteklenmesi uygun görülen projeler, proje yürütücüleri ve ekipleri tarafından uygulamaya baÅŸlanacaktır. Böylece Pilot Üniversite kapsamında yürütülen programın saha uygulamalarına geçilmiÅŸ olacak.
2016 yılında Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon FarklılaÅŸması ve İhtisaslaÅŸması Programı “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan PİKOM birimi tarafından belirlenen baÅŸlıklarda proje baÅŸvuruları için ilana çıkılmıştı. Pilot Üniversite Programı, “Arı ve Arı ürünleri” ile “Ekonomik DeÄŸeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve DeÄŸerlendirilmesi” İki ana temada, 13 alt baÅŸlığı kapsamaktadır. İlana çıkılan ilk çaÄŸrı baÅŸlıklarında toplamda 48 proje baÅŸvurusu yapılmış olup, bu projeler 8 farklı panel düzenlenerek deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Paneller, bir moderatör ve bir raportör ile ortalama altı panelist ile düzenlenmiÅŸtir.
Bu programın temel amacı; bölgenin kaynak donanımına uygun ÅŸekilde Tarım ve Havza Bazlı gelir getirici ve istihdam oluÅŸturmak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmaktır.