KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2026 Pazar
°C

Piyasalarda yeni dalgalanma

Geçtiğimiz hafta dış yabancı yatırımların yönüne bağlı olarak hızlı hareketler kaydeden piyasalar, 2 günlük sakinliğini yeniden sert tepkilere bıraktı. Endeks 40 bin puanın altına indi. Dolar 1,52'den, Euro 1,93'tengüne başladı.

Piyasalarda yeni dalgalanma
18 MAYIS 2006 PERŞEMBE 11:43
0
1164
0
AA aa
Yurt dışı borsalardaki düşüşler, yükselen döviz kuru ve faizler nedeniyle İMKB Bileşik Endeksi 40.000 puanın altında bir seyir izliyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi, açılıştan itibaren yoğunlaşan satışlarla 39.071.11 puana kadar geriledi.

Dün 40.439.24 puandan kapanan Endeks, 326,25 puan ve yüzde 0,81 düşüşle 40.112,99 puandan güne başladı. Satışlarla 39.071,11 puana kadar gerileyen endeks, daha sonra bir miktar toparlandı ve 39.500 puan seviyelerinde yatay seyre girdi. Endeks saat 10.30 itibariyle 1.316,48 puan ve yüzde 3,26 puan gerilemeyle 39.122,76 puan seviyesinde bulunuyor. İşlem hacmi de 368.9 milyon YTL seviyesinde seyrediyor.

Uzmanlar, yurt dışı borsalarda yaşanan düşüşler, tekrar yükselen döviz kuru ve faizler nedeniyle Borsada negatif bir seyir yaşandığına işaret ederek, gün içi ilk destek noktasının 39.500, bir sonraki destek noktasının 37.500 seviyelerinde olduğunu, direnç noktalarının ise 41.000-41.500 seviyelerinde bulunduğunu kaydediyor.


Uzmanlar, dün 42.000 direncini zorlayan endeksin Danıştay'a yapılan saldırı, beklentilerin üzerinde gelen ABD tüketici fiyat endeksi rakamları sonrası ABD 10 yıllık faizlerinin 6 baz puan artarak 5.16 seviyelerine yükselmesi, yurt dışı borsalarda görülen yoğun satışlarla iç piyasada döviz kurlarının ve faizlerin tekrar yükselişe geçmesinin İMKB'de yoğun satışlar getirdiğini vurguluyor.


İki gün önce Endeks yükselirken para çıkışı yaşandığını belirten uzmanlar, satışların yoğunlaşıp işlem hacminin arttığı dönemde piyasaya yoğun para girişi olduğunun gözlendiğini kaydediyor.

DÖVİZ

İstanbul serbest döviz piyasasında ise, dün 1,4550 YTL'den kapanan dolar güne 1,5300 YTL'den, 1,8650 YTL'den kapanan avro ise 1,9300 YTL'den başladı. Saat 10.30 itibariyle İstanbul serbest piyasada dövizin saat 09.30'daki seviyelerini koruduğu gözleniyor. Serbest piyasada dolar 1,5200 YTL'den, avro da 1,9300 YTL'den satılıyor.

Döviz piyasaları açısından bugünün en önemli gelişmesinin FED Başkanı Bernanke'nin yapacağı konuşma olacağını vurgulayan piyasa uzmanları, son açıklanan enflasyon verilerinden sonra agresif bir konuşma yaparsa doların değer kazanacağını, ılımlı bir konuşma yapar ve faiz artırımının duracağı izlenimini verirse Euro/Dolar paritesinin tekrar yükseleceğini tahmin ediyor.

TAHVİL-BONO-KOTASYON-PARİTE

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 9 Nisan 2008 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 10.30 itibariyle basit getirisi yüzde 16,51, bileşik getirisi yüzde 15,45 oldu. Dünkü kapanışta bu tahvilin basit getirisi yüzde 15,83, bileşik getirisi de yüzde 14,84 seviyesinde bulunuyordu.


Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında alışta en düşük fiyat 1,4990 YTL, en yüksek fiyat 1,5070 YTL, satışta en düşük fiyat 1,5100 YTL, en yüksek fiyat 1,5180 YTL düzeyinde bulunuyor. Uluslararası piyasalarda avro-dolar paritesi 1,2764, sterlin-dolar paritesi 1,8834, yen-dolar paritesi ise 110,73 düzeyinde seyrediyor.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın