KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Aralık 2025 Salı
°C

Pkk'lı, 8 arkadaşını intihar ettirmiş

PKK'lı teröristler arasında terör örgütünün sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Peri-Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın teslim olmak isteyen arkadaşlarını silah tehdidi ile el bombalarını patlattırarak intihar ettirdiği ortaya çıktı.

Pkk`lı, 8 arkadaşını intihar ettirmiş
11 NİSAN 2012 ÇARŞAMBA 00:45
0
2714
0
AA aa

Ilıcalar Beldesi yakınlarında geçen Şubat ayında ahır içerisinde oldukları tespit edildikten sonra jandarma ekipleri tarafından düzenlenen ve 9'u ölü, 3'ü sağ olmak üzere toplam 12 PKK'lı teröristin ele geçirildiği operasyonun ayrıntıları açıklandı. Açıklamada, öldürülen PKK'lı teröristler arasında terör örgütünün sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Peri-Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın teslim olmak isteyen arkadaşlarını silah tehdidi ile el bombalarını patlattırarak intihar ettirdiği ortaya çıktı. Kendisi çatışmada öldürülen Kaya'nın, Bingöl kent merkezinde canlı bombalı saldırı olmak üzere bir çok eylemin talimatını verdiği ve yönettiği belirtildi.

 Bingöl Valiliği, 9 Şubat günü Ilıcalar Beldesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bir ahıra düzenlenen ve aralarında örgütün sözde Erzurum sorumlusu 'Peri-Mahir' kod adlı Haşim Kaya'nın da bulunduğu, 2'si sağ, 1'i yaralı, 9'u ölü ele geçirilen operasyonun detaylarını ve PKK'lıların yaptığı eylemleri açıkladı.

 Açıklamada, sağ olarak ele geçirilen PKK'lıların yapılan sorgulamaları sonucu bir grup teröristin Ilıcalar Beldesi kırsalındaki bir ahır içerisinde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon hazırlığına başlandığı belirtildi. Jandarma özel harekat timleri, köy korucuları, istihbarat ve jandarma iç güvenlik timlerinin 9 Şubat tarihinde sabaha karşı operasyona çıktığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 "9 Şubat 2012 tarihinde sabaha karşı icra edilen operasyonda güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrısına başlangıçta silahla karşılık veren ve üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatan 3'ü sağ 2'si yaralı, 9'u ölü olmak üzere toplam 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sağ olarak teslim olan teröristlerden alınan ilk bilgilerde, ahır içerisinde bulunan örgüt mensuplarının çoğunun askerlerin 'Teslim ol' çağrısı üzerine teslim olmayı istediği ancak, sözde eyalet koordinatörü Peri-Mahir koda dlı H.K.'nın eyalet sorumlusu olması, birçok eylemi bulunması, teslim olması halinde kendisinin ve ailesinin örgüt tarafından infaz edileceğini bildiğinden, diğer teröristleri silahla tehdit ederek teslim olmak isteyeni vuracağını söylediği, tüm teröristlerin bu tehdit üzerine el bombalarını patlattıklarını, kendilerinin ise bombalarının pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtuldukları öğrenilmiştir."

 "18 YILDAN BERİ ÖRGÜT İÇERİSİNDEYDİ" 

Açıklamada, güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 'Peri-Mahir' koda dlı Haşim Kaya adlı teröristin sözde Erzurum Eyalet Koordinatörü (Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Elazığı illerinden sorumlu) olduğu, 1994 yılında örgüte katılarak 18 yıldan beri örgüt içerisinde üst düzey görevlerde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Haşim Kaya'nın 2009 yılına kadar Kuzey Irak'ta sözde özel güçlerden sorumlu olduğu, 2009 yılında sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu olarak Bingöl, Muş, Tunceli, Erzurum ve Elazığ illerinde gerçekleştirilen eylemlerin talimatını ve onayını verdiği, ayrıca büyük şehirlere patlayıcı madde ve bomba aktarma faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

 HAŞİM KAYA'NIN EYLEMLERİ 

Valilik açıklamasında, örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Haşim Kaya'nın öldürüldüğü güne kadar birçok eylem talimatı verdiği yönettiği belirtildi. Kaya'nın talimatını verdiği ve bizzat katılarak yönettiği eylemler şöyle sıralandı:

 -30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli Nazimiye Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yapılan 4 askerin şehit edildiği ve 7 askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi,

 -8 Temmuz 2010 tarihinde Muş Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan 4 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi,

 -15 Mayıs 2011 tarihinde Bingöl şehir merkezinde trafik otosuna yapılan ve 1 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi,

 -28 Temmuz 2011 tarihinde Bingöl'ün Karlıova İlçesi merkezinde Korucubaşı Hacı Alan isimli şahsın şehit edilmesi eylemi,

 -5 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl merkez Kurudere Mevkii'nde askeri konvoya roketli saldırı eylemi,

 -19 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl merkez Kurudere Mevkii'nde askeri konvoyun geçişi esnasında el yapımı patlayıcı madde patlatılması eylemi,

 7 Eylül 2011 tarihinde 7 örgüt mensubunca Erzurum'un Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik yapılan silahlı saldırı eylemi girişimi,

 17 Eylül 2011 tarihinde Bingöl'ün Genç İlçesi Güzeldere Mevkii'nde güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen 1 askerin şehit edildiği, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 

2 Ekim 2011 tarihinde Bingöl merkez Çeltiksuyu Köyü sınırlarında bulunan havaalanı inşaat şantiyesinin yakılması eylemi,

 Eylül 2011 tarihinde askeri konvoya, takviye birliklere ve üst düzey kamu görevlilerine yapılması planlanan ancak güvenlik güçleri tarafından engellenen eylem,

 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl merkez Yenişehir Mahallesi'nde 'Rohani' kod adlı N.G. isimli bayan örgüt mensubunun gerçekleştirdiği 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 24 şahsın yaralandığı canlı bomba eylemleri olmak üzere birçok eylemi bizzat yöneterek içinde olduğu veya eylem talimatlarını verdiği tespit edildi.

 ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ VE BOMBACISI DA ÖLENLER ARASINDA 

Operasyonda diğer ölü olarak ele geçirilen PKK'lılardan 'Berdan' kod adlı S.E.'nin sözde Bingöl bölge sorumlu yardımcısı olduğu, Bitlis ve Irak'ın kuzeyinde üst düzey yöneticilik yaptığı, 'Pling' kod adlı M.D.'nin sözde Adaklı bölge sorumlusu ve 'Tirej' kod adlı C.D.'nin ise, bölgede güvenlik güçlerine karşı yapılan eylemlerde kullanılan patlayıcı düzeneklerini hazırlayan terörist olduğu ifade edildi.

 60 BİN LİRA PARA VE ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT 

Açıklamada, teröristlerle birlikte 2 M-16 piyade tüfeği, 9 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 RPG-7 roketatar, 5 RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, 1 büyük telsiz, 2 küçük telsiz, 500 gram A-4 plastik patlayıcı, 1 el dürbünü, 47 elektrikli fünye, 6 uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneği, silahlara ait şarjör ve mühimmat ile sözde vergilendirme adı altında zorla vatandaştan toplandığı değerlendirilen yaklaşık 60 bin lira değerinde döviz ve TL. cinsi para, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme, örgüte ait yaşam malzemesi, yiyecek, doküman ve diğer malzemeler ele geçirildiği kaydedildi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.12.2025
14:08
Vali Usta`dan mühendislere kritik uyarı!
Vali Usta'dan mühendislere kritik uyarı! 'Emin olmadan imzalamayın!'
Bingöl'de düzenlenen 'Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi' programında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, mühendisleri uyardı! 'Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı'
02.12.2025
13:52
Genç`te kış tedbirleri ele alındı
Genç'te kış tedbirleri ele alındı
Kaymakam Muhammet Güzel, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek yapılacak hazırlıkların ilçede sorunsuz bir kış sezonu geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
02.12.2025
13:44
Kuzey ilçeler beyaza büründü
Kuzey ilçeler beyaza büründü
Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı İlçesi'nde gece yarısı etkili olan karla birlikte yerleşim yerleri beyaza büründü.
01.12.2025
10:10
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısıyla cep telefonu aboneliğinde köklü değişikliklere gidiliyor. Buna göre, suçla mücadele amacıyla aboneliklerde elektronik ve biyometrik kimlik doğrulaması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, aktif olmayan ve sahibinin hayatta olduğu teyit edilemeyen mobil hatlar 3 ay içinde otomatik olarak kapatılacak; yabancılara ise özel numara serileri tahsis edilecek.
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın