KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Pkk'lılar intihar etti

Ilıcalar belde kırsalında meydana gelen çatışma ile ilgili açıklama yapan Bingöl Valiliği, PKK’lıların patlayıcı madde ile intihar ettiklerini açıkladı.

Pkk`lılar intihar etti
10 ŞUBAT 2012 CUMA 17:23
0
2395
0
AA aa

Bingöl'ün Ilıcalar Beldesi kırsalında, sabaha karşı düzenlenen ve 9 teröristin ölü, 2'si yaralı 3 terörist teslim olduğu operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından sağ olarak ele geçirilen teröristlerden elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucu bir grup örgüt mensubunun Bingöl Ilıcalar kırsalında bir ahır içerisinde bulunduğu tespit edildi.

Bingöl Jandarma Özel Harekat Timleri, GKK Timleri, İstihbarat Unsuru ve Jandarma İç Güvenlik Timleri ile birlikte 09 Şubat 2012 tarihinde sabaha karşı icra edilen operasyonda güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına başlangıçta silahla karşılık veren ve üzerlerinde bulunan el bombalarını patlatan 3'ü sağ 2'si yaralı, 9'u ölü olmak üzere toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Valiliği, Sağ olarak teslim olan teröristlerden alınan ilk bilgilerde “ahır içerisinde bulunan örgüt mensuplarının çoğunun askerlerin teslim ol çağrısı üzerine teslim olmayı istediği ancak sözde Eyalet Koordinatörü Peri-Mahir (K) H.K.'nın eyalet sorumlusu olması, birçok eylemi bulunması, teslim olması halinde kendisinin ve ailesinin örgüt tarafından infaz edileceğini bildiğinden, diğer teröristleri silahla tehdit ederek teslim olmak isteyeni vuracağını söylediği, tüm teröristlerin bu tehdit üzerine el bombalarını patlattıklarını, kendilerinin ise bombalarının pimlerini çektikten sonra geriye doğru kaçarak ölümden kurtuldukları” öğrenildiği açıklandı.

Açıklamada, teröristlerle birlikte 2 adet M-16 piyade tüfeği, 9 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 5 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 adet el bombası, 1 adet Yeasu marka büyük telsiz, 2 adet Yeasu marka küçük telsiz, 500 gr. A-4 plastik patlayıcı, 1 adet gündüz el dürbünü, 47 adet elektrikli fünye, 6 adet uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneği, silahlara ait şarjör ve mühimmat ile sözde vergilendirme adı altında zorla vatandaştan toplandığı değerlendirilen yaklaşık 60.000 TL. değerinde döviz ve TL. cinsi para, bol miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme, örgüte ait yaşam malzemesi, yiyecek, doküman ve diğer malzemeler ele geçirilmiştir” denildi.

Tunceli Sarıyayla ve Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Geçici Köy Korucu(GKK) başı Hacı Alan'ın öldürülmesi eylemine karıştığı iddia edilen sözde bölge sorumlusu Peri-Mahir (K) H.K. isimli teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin birçok eyleme karıştığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Peri-Mahir (K) H.K. isimli teröristin örgütün Sözde Erzurum Eyalet Koordinatörü (Tunceli, Bingöl, Muş, Erzurum ve Elazığ illerinden sorumlu) olduğu, 1994 yılında örgüte katılarak 18 yıldır örgüt içerisinde bulunduğu, 2009 yılına kadar Kuzey Irak'ta sözde Özel Güçlerden sorumlu olduğu, 2009 yılında sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu olarak Bingöl, Muş, Tunceli, Erzurum ve Elazığ illerinde gerçekleştirilen eylemlerin talimatını ve onayını verdiği, ayrıca büyük şehirlere patlayıcı madde ve bomba aktarma faaliyetlerinde bulunduğu, önemli eylemleri kapsamında; 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli Nazimiye Sarıyayla J.Krk.K.lığına yapılan (4) askerin şehit edildiği ve (7) askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 08 Temmuz 2010 tarihinde Muş Varto İlçe Emniyet Md.lüğüne yapılan (4) polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 15 Mayıs 2011 tarihinde Bingöl Şehir Merkezinde trafik otosuna yapılan ve (1) polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 28 Temmuz 2011 tarihinde Bingöl-Karlıova ilçe merkezinde Korucubaşı Hacı Alan isimli şahsın şehit edilmesi eylemi, 05 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Kurudere mevkiinde askeri konvoya roketli saldırı eylemi, 19 Ağustos 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Kurudere mevkiinde askeri konvoyun geçişi esnasında el yapımı patlayıcı madde patlatılması eylemi, 07 Eylül 2011 tarihinde (7) örgüt mensubunca Erzurum-Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik yapılan silahlı saldırı eylemi girişimi, 17 Eylül 2011 tarihinde Bingöl-Genç ilçesi Güzeldere mevkiinde güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen (1) askerin şehit edildiği, (2) askerin yaralandığı silahlı saldırı eylemi, 02 Ekim 2011 tarihinde Bingöl-Merkez-Çeltiksuyu Köyü sınırlarında bulunan havaalanı inşaat şantiyesinin yakılması eylemi,Eylül 2011 tarihinde askeri konvoya, takviye birliklere ve üst düzey kamu görevlilerine yapılması planlanan ancak güvenlik güçleri tarafından engellenen eylemi ile 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl-Merkez Yenişehir mahallesinde Rohani (K) N.G. isimli bayan örgüt mensubunun gerçekleştirdiği (3) vatandaşın hayatını kaybettiği, (24) şahsın yaralandığı canlı bomba eylemleri olmak üzere birçok eylemi bizzat yöneterek içinde olduğu ve/veya eylem talimatlarını verdiği, Diğer ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarından; Berdan (K) S.E.'nin sözde Bingöl Bölge Sorumlu Yardımcısı olduğu, Bitlis ve Irak'ın kuzeyinde üst düzey yöneticilik yaptığı, Pling (K) M.D.'nin sözde Adaklı Bölge Sorumlusu ve Tirej (K) C.D.'nin ise bölgede güvenlik güçlerine karşı yapılan eylemlerde kullanılan patlayıcı düzeneklerini hazırlayan terörist olduğu bilgileri mevcuttur” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın