KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Pkk'nın bingöl'deki tehdit mektubu deşifre oldu

PKK terör örgütünün Kürt halkına nasıl zulmettiği her geçen gün daha net olarak ortaya çıkıyor.

Pkk`nın bingöl`deki tehdit mektubu deşifre oldu
11 KASIM 2011 CUMA 12:48
0
33243
10
AA aa

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, PKK terör örgütünün seçimler öncesinde Doğu ve Güneydoğu'da millete nasıl zulmettiği, tehditler yağdırdığı bir mektupla deşifre oldu. Terör örgütü tarafından Bingöl'ün köyünde bir şahsa gönderilen mektupta şu ifadeler kullanılıyor: "Köyünden çıkacak her AKP'ye gidecek oydan sen mesulsün. İçine gireceğin yanlış tavır olursa karşılığı artık mal olmaz. Can olur!"

HPG İMZALI TEHDİT MEKTUBU

PKK terör örgütünün Kürt halkına nasıl zulmettiği her geçen gün daha net olarak ortaya çıkıyor. Artık canlı bomba eylemleriyle kendi halkını doğrudan hedef almaktan bile çekinmeyen örgütün, kendisine destek olmayan Kürtleri ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. PKK'nın, 12 Haziran seçimleri öncesi, AK Parti'ye oy verilmemesi için her şeyi yaptığı tespit edildi. Bingöl'de yaşayan ve adı bizde saklı olan bir vatandaşa yazılan tehdit mektubu, kanlı örgütün nasıl bir psikolojiyle hareket ettiğini de gösteriyor. Mektupta, PKK terör örgütünün silahlı kanadı olarak bilinen HPG'nin sözde Erzurum Eyalet Komutanlığı'nın imzası var. Tehditler savrulan mektupta, Kürtlerin tek temsilcisinin BDP olduğu aktarılıyor. Köyden AK Parti'ye bir tane bile oy çıkmaması gerektiği aktarılıyor.

Örgüt, mektubu gönderdiği şahsa, BDP aleyhine çalıştığı için 20 bin Euro ceza bile kesmiş.

İŞTE O TEHDİT MEKTUBU

"Çok uzun zamandır seni biliyor ve takip ediyoruz. Daha önce de ciddi hataların vardı. O zaman affedilmiştin. Her zaman doğru yola gelebileceğini düşündük, karışma gereği görmedik. (...) Fakat görüyoruz ki dünya malı ve iyi olmayan yol senin gözlerini kör etmiş. Bilmez misin ki mazlumun ahı yerde kalmaz. Mutlaka hesabı sorulur.

Bugün de bakıyoruz sen ve çevren hala yanlıştasınız. Bu hoş ve kabul edilecek gibi değil. Suç durumundasın. Sözü çok uzatmanın gereği yok, eğer AKP'nin sözcülüğünü yapar ve tek bir oy sebebi olursan bizim için hafifletici hiçbir şey kalmaz. Kendini hedef konumuna getirirsin. Köyünden çıkacak her AKP'ye gidecek oydan sen mesulsün.

20 BİN EURO SÖZDE CEZA KESTİLER

Zaten şimdiye kadar yaptıklarından bir ceza gerekiyor. Bunun miktarı 20.000 (yirmi bin Euro) olacaktır. Buna karşı da içine gireceğin yanlış tavır olursa karşılığı artık mal olmaz. Açık söyleyeyim can olur. (...) Tercih senin, istediğin gibi davranabilirsin. Olacaklardan sen sorumlusun. Cezanı da en geç 15 Haziran'a kadar ödeyeceksin."

BDP, ŞİDDET VE TEHDİTLE OY ALIYOR

12 Haziran seçimlerindeAK Partimilletvekili adayı olan Şahin Bingöl, söz konusu tehdit mektuplarıyla ilgili daha önce de bazı şeyler duyduğunu anlatıyor. Bingöl, "PKK halkı bu şekilde tehdit ettiği için milletvekili çıkarabildi. Aksi takdirde AK Parti Bingöl'deki üç vekili de alabilirdi. Ben de bu tehditler olmasaydı Meclis'te olurdum. İnsanlar canlarından korktukları için oy veremiyor, rahat hareket edemiyorlar. Millet canından korkuyor." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü, PKK Güneydoğu'da siyasi olarak BDP'ye alternatif istemiyor. Örgüt bölgedeki birçok AK Partilinin üzerinde baskı kurup seçim propagandası yapmasını engellemeye çalışmıştı. Hatta 5 Mayıs 2011'de AK Parti Hazro Parti ilçe ikinci başkanı olan Fuat Mehmetoğlu terör örgütü mensuplarınca kaçırılmıştı.12 Eylül2010 referandumu öncesinde ise BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, insanların özgür iradelerini kullanmasının güvencesi olarak BDP'yi işaret etmişti.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza0707 (@Misafir_9925)
15 Ekim 2012 Pazartesi 15:14
ya arkadaş bu zazalar nasıl bunlara oy verir anlamıyorum.ya sen zazasın kürt degılsın ve kürt milliyetçilerine nasıl oy verırsınız zaza kardeşlerım.asla kürtlerı sevmemek veya onlara ön yartgılı bakmak anlamında degilım sonuçta bende zazayım ama zaza bırının bu kadar kıtap dergi ve bilim çagında halen kendini kürt kabul eden zazalara hayretle bakıyorum.hele bırde kendine ben zaza kürtüyüm diyen ahmakları görunce aptallaşıyorum arkadaşlar ya.zazalar zazadır.kürt degıller bu böyle herkes tarafından bilinsin.
MUTALİP ELÇİ (@Misafir_9254)
14 Eylül 2012 Cuma 02:12
zaza barı o ısmı kullanıp yorum yapmakı serefını dusurme sen para icin anandan babandan uzak durmak ıstermıısn ama serefın ıcın dılın ıcın yaparsın susda bunları dusun ama sende bu kadar akıl varsa tabi..
pepuk (@Misafir_8644)
09 Haziran 2012 Cumartesi 23:04
hepimiz müslümanız. öbür dünyaya inanıyoruz. Allah (c.c) doğruyu en iyi bilendir. Allah (c.c) bizi aldananlardan yapmasın inşallah. Siz müslüman kardeşlerimi de dünya menfaati için doğrudan ayıranlardan eylemesin. Eûzü billahi mineşşeytani vessiyase (Emirdağ Lahikası)
pepuk (@Misafir_8643)
09 Haziran 2012 Cumartesi 22:52
sadece merakımdan yorum yazıyorum . yayınlanacakmı yoksa uludere katillerinin gazetesi mi diye..
Bingöl Sevdalısı (@Misafir_7172)
13 Kasım 2011 Pazar 20:30
İnsanlıktan nasibini alamamış uşaklar Bingöl e zarardan başka birşey vermiyorlar. Havaalanı inşaatını basarlar,yol yapımını engellerler, köylere giden elektriği keserler,köylünün 3-5 ayda alnının teriyle kazandığı rızkı gaspederler, gençleri zehirlerler,kandırırlar,dağa çıkarırlar,sonra halkımıza canlı bomba olarak yollarlar,savunmasızları öldürürler.Ama pişkindirler,özür dilerler,öldürmeye devam ederler,timsah gözyaşlarına boğululurlar,bir yanda namaz kıldırıp öbür yanda alay ederler,namazdan sonra havuza girerler,içkilerini yudumlarlar...
bingöllü (@Misafir_7163)
12 Kasım 2011 Cumartesi 13:03
Allah belalarını verecektir inş. Bu şerefi olmayanlar Tarihinde ilk defa Bingölden vekil çıkarttılar. O da tehditle, şantajla çıkarabildiler. Bunlar dinsiz,imansız yaratıklar. Bunu bilsinler bingöl asla bu mahlukatlara prim vermiyecektir...
ZAZA (@Misafir_7160)
11 Kasım 2011 Cuma 22:59
KANLI TEROR ÖRGÜTÜ HİÇ BİR ZAMAN KÜRTLERİ TEMSİL ETMEMİŞLER,BUNDAN SONRA DA ETMİYECEKLER.ONLARIN AMACI KÜRTLERİN HAKKI DEĞİL KÜRTLERİN SIRTINDAN GEÇİNİP RANT SAĞLAMAK VE ONLARI YOK ETMEKTİR.BU GÜNÜNE KADAR HİÇ BİR ÜST DÜZEY DEDİKLERİ O KANLI ÖRGÜTÜN ELE BAŞLARI Bİ SORUN ÇOCUKLARINIZ NEREDE HANGİ PLAJ VE PAVYONLARDA DOLAŞIYORLAR.VEL HASIL BİZLER ADINA NE ÖLDÜR,NEDE BİZİ SAVUN.YETER.........?
Barışsa barış, demokrasiyse demokras (@Misafir_7155)
11 Kasım 2011 Cuma 17:08
Yani bizler ÖZNE olarak AKP'yi bir nesne olarak kurduk. Oysa BDP, MHP ve CHP ise özne olarak gönüldaşlarını NESNE olarak yönetiyor. Eğer AKP'ye bu FAŞİST-KÜRTÇÜ-ELİ SİLAHLI SAVAŞ TAMTAMCILARI yok ederse de biz yine bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir parti kurarız. Veya mevcut olanlardan birini BİZİM HİZMETİMİZE alırız. Ama asla KÜRT IRKÇILARINA oy vermeyiz. Gerekirse MHP'ye hatta CHP'ye de oy veririz ama IRKÇI BDP FAŞİSTLERİNE oy vermeyiz.
Barışsa barış, demokrasiyse demokras (@Misafir_7154)
11 Kasım 2011 Cuma 17:05
AKP olmasa da biz yine de bir parti bulur onu IRKÇI KÜRTÇÜ PARTİ OLAN BDP'nin karşısına koyar ona oy veririz. Bazı aklı evvler AKP var da biz ona oy veriyoruz zannediyorlar. Halbuki anlamadıkları şey şu: 'AKP bizim ihtiyaçlarımızıa cevap verdiği için bizden oy alıyor.' Bazı zihniyetleri VAR OLAN PARTİLERİ var etti. Oysa BİZİM ZİHNİYETİMİZ AKP'yi var etti ve ona güç veriyoruz. Yani CHP'li, MHP'li, BDP'li var olan bir zihniyetin ürünü olarark partilerine oy verirken BİZLER zihniyetimizin karşılığı olarak AKP'nin kurulmasını sağladık.
bingöl (@Misafir_7153)
11 Kasım 2011 Cuma 17:05
bu adilerin kürt halkına ne zamn iyiliği oldu bana söylesinler. ben 35 yaşındayım 25 yıldır bunlar varlıklarıyla bize hep zarar verdiler. yeter artık başımızdan def olup gidin zizi sevmiyor ve desteklemiyoruz. (şıma mara ni ma şımara ni ALLAH hidayet bıd şıma eger hidayet nıdunse wa şıma helak bıkor) siz bizden bizde sizden değiliz ALLAH size hidayet versin eğer hidayet vermiyorsa sizi helak etsin.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın