KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Pkk'nın kaos planı deşifre oldu

Teslim olan PKK’lı itiraf etti, olası büyük facianın önüne geçildi. Hedefte vali, emniyet müdürü ve üst düzey askeri yetkililere suikast planı vardı.

Pkk`nın kaos planı deşifre oldu
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:59
0
2749
1
AA aa

Bingöl'de karayolundaki menfeze 4 tüp içine yerleştirilmiş ve infilak ettirilmeye hazır 125 kilo patlayıcının, jandarma karakoluna yapılacak saldırının ardından kullanılmak istendiği tespit edildi.

Bingöl'de Kurudere mevkinde karayolundaki menfeze 4 tüp içine yerleştirilmiş ve infilak ettirilmeye hazır 125 kilo patlayıcının, jandarma karakoluna yapılacak saldırının ardından kullanılmak istendiği tespit edildi. Güvenlik güçlerine teslim olan bir PKK'lı, eğer saldırı yapılsaydı, saldırının ardından yaralı askerleri hastanede ziyaret edecek, vali ve emniyet müdürüne de PKK'lılar suikast düzenleneceğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Bingöl'de, vali ve emniyet müdürü ile jandarma karakoluna yapacağı saldırı, güvenlik güçlerine teslim olan bir itirafçının ifadeleri ile ortaya çıktı. Terör örgütünden 21 Eylül çarşamba günü kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, örgütün Bingöl'de büyük bir eylem hazırlığı içinde olduğunu anlattı. Teslim olan PKK'lının verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri, ilk operasyonu Bingöl-Elazığ Karayolu üzerinde gerçekleştirildi. Kurudere Mevkii'nde menfez altına bırakılan 4 büyük boy mutfak tüpü içine Tnt, C-4 ve amonyumnitrat karışımı ile hazırlanan, tahrip gücü çok yüksek olan el yapımı uzaktan kumandalı 4 bomba ele geçirildi. Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bilaloğlu Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu çevresindeki tepelik alanlarda yapılan arazi aramasında 3ayrı noktaya yerleştirilen tahrip gücü yüksek basma düzenekli ve uzaktan kumandalı 3 bomba daha bulundu.

Dört koldan saldırı planı

Verdiği bilgilerin doğru çıkması üzerine yeniden sorguya alınan PKK'lının jandarma karakolunun saldırı planını anlattı. PKK'lının ifadelerine göre, teröristler 25 ya da 26 Eylül tarihlerinde Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Bilaloğlu Köyü'ndeki jandarma karakoluna dört ayrı noktada saldırı gerçekleştirecekti. Hain plana göre karakol çevresindeki ormanlık alandan önce uzun namlu gerçekleştir bulunduğu alan ve çevre tepe ve dağların tamamı ormanlık alandan mevzilere yaklaşmayı amaçlayan teröristler, 4 ayrı noktadan önce uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirmek istedi. Karakola hakim olan üç tepeye gizlenecek, 3 PKK'lı keskin nişancı ise, karakol içinde hareket eden askerleri vuracaktı. Saldırının ardından karakola karadan ve helikopterle gelecek takviye birlikleri de hedef alan PKK'lılar, helikopterin olası indirme alanları ile karayolundaki menfeze tahrip gücü yüksek patlayıcılar yerleştirdi.

 

Vali ve Emniyet Müdürü'ne suikast yapacaklardı

PKK'lının ifadelerine göre, saldırı olduğu sırada sivil giyimli iki PKK'lı da, Bingöl şehir merkezine sızacaktı. PKK'lılar, çatışmada, yaralanacak askerleri hastanede ziyaret edeceğini düşündükleri Vali, Emniyet Müdürü ile üst düzey askeri yetkililere suikast düzenlemeyi planlandığını anlattı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
N.ÇAPIN (@Misafir_6350)
26 Eylül 2011 Pazartesi 23:10
Bu içinde Allah korkusu olmayan Alnı secde görmeyen İman ve İslam dan uzak eli kanlı katillere hala destek vermek bence imanı tamamen bitmiş kişilerden başkası değildir.Çakal sürüsü. kimi vuruyorsun Bir müslümanı katleden bütün dünyayı katletmiş demek değilmi. Şahadet kelimesi getiren her insan müslümandır bü güne kadar kaçtane şahadet kelimesi getirmeyen insan öldürdüler zannetmiyorum katlettikleri insanların hepsi müslüman anlamıyorum bazıları sanki marstan gelmiş gibi.............. anlayana imanı olana.....................
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi`ne BT Cihazı
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
27.03.2026
17:03
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Bingöl'de Kiğı Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Hesarek Kayak Merkezi'nde doyasıya eğlendi.
27.03.2026
16:29
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
Türkiye bu yaz itibariyle 'yaramaz çocuk' lakaplı El Nino'nun etkisine giriyor. Uzmanlara göre bu aşırı sıcak hava döngüsü 1.2 2 yıl sürecek ve sıcakla birlikte dolu, fırtına, selleri getirecek. El Nino ile alışıla gelen yağış rejimini bozulurken, bildiğimiz mevsim döngüleri de altüst olacak. İklim Bilim uzmanının açıklamasına göre Pasifik kaynaklı El Nino, Türkiye'ye okyanus atmosferini taşıyacak.
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın