KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Prof. Dr. Sami Akbulut Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde

Stanford Üniversitesi'nin yayınladığı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Bingöllü hemşehrimiz Prof. Dr. Sami Akbulut da yer alıyor. Akbulut, üniversitenin uluslararası standartlara ulaşması için kaliteli çalışmalar üretmek gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Sami Akbulut Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi`nde
27 EKİM 2023 CUMA 15:56
28
2280
1
AA aa

Stanford Üniversitesi Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 yıldır birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Akbulut da bulunuyor.

STANFORD'UN LİSTESİNDE TÜRK BİLİM İNSANI DA VAR

Stanford Üniversitesi' Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesini yayınladı. Dünyanın en iyi akademisyenleri listesinde son 3 senedir birinci olan İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Akbulut da yer aldı.

Akbulut; “Malatya'mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya'yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' dedi"

“ÜNİVERSİTEMİZİ ULUSLARARASI STANDARTLARA ULAŞTIRMAK İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Fırat Üniversitesinin bilimsel çalışma anlamında İnönü Üniversitesinin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Akbulut; “Daha önceki yıllarda bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri üretimi açısından İnönü Üniversitesinin Fırat Üniversitesinin önünde yer alıyordu ancak son yıllarda Stanford'un listelerinden de anlaşılacağı üzere Fırat Üniversitesinin bilimsel açıdan daha fazla öne çıktığı ve hatta ülkenin birçok köklü üniversitesinin bile önüne geçtiği görülmektedir. Fırat Üniversitesinin bu çıkışı bölge açısından gurur verici bir gelişme ancak Malatya'yı seven bir akademisyen olarak İnönü Üniversitesi perspektifinden baktığımda üzüntü verici bir durum. Bu sonuçlar İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin akademik çalışmalar üretme ve bunları saygın dergilerde yayınlama konusunda beklentilerimizin altında kaldığının indirekt bir göstergesidir. Yani bizler Malatya'mızı ve Üniversitemizi uluslararası standartlara ulaştırmak için niteliği ve niceliği kaliteli çalışmalar üretmek zorundayız ve inşallah yakın zamanda Malatya'yı seven liyakatli akademisyenlerimizle beraber bu ivmeyi yakalayacağız'' ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEMİZİ HAK ETTİĞİ SEVİYEYE GETİRMELİYİZ”

Kollektif çalışmanın önemine vurgu yapan Akbulut; “Benim bireysel olarak bir şeyler yapmam tek başına bir şey ifade etmiyor. Kollektif çalışmalı ve üniversitemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bunun yegâne yolu Malatya'yı seven ve liyakatli kadroların üniversiteye kazandırılmasından geçer. Allah'ın izniyle liyakatli kadrolarla bunu yakında başaracağız ve hep beraber hem şehrimizi hem de ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceğiz. Türkiye'de 200'den fazla üniversite bulunmakta ve İnönü Üniversitesi 1975 yılında kuruldu ve ülkemizde kurulan 14. üniversite olma özelliği taşıyor. Bu kadar köklü bir üniversitenin daha iyi yerlere gelmesini çok isterim” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104724)
27 Ekim 2023 Cuma 16:43
Tebrik ederim. Yalnız haberde bir karışıklık var: Prof. Dr. Sami
Akbulut Akbulut, bu alanda,bütün dünyada mı birinci olmuş? Yoksa Stanford listesine giren Malatya İnönü Üniversitesi akademisyenleri arasında mı birinci olmuş? Haberi doğru verelim ki, Hocanın başarısına kuşku gölgesi düşmesin. Saygılarımla

EDİTÖR NOTU: Haber Kaynağı İhlas Haber Ajansı'dır. Ajans haberine müdahalemiz söz konusu değildir. İlginiz için teşekkürler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104813)
29 Ekim 2023 Pazar 21:24
@Misafir Kullanıcı Dikkatiniz için çok teşekkür ederiz. Adı geçen akademisyen İnönü Üniversitesi akademisyenleri arasında birinci olmuş.
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın