KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

'Provokasyonlar olabilir, dikkatli olun'

Erdoğan, il başkanlarını uyardı..

`Provokasyonlar olabilir, dikkatli olun`
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 22:34
0
1212
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, il başkanlarına başörtüsü düzenlemesini halka iyi anlatmaları talimatını vererek, "Halka rejimle ve laiklikle kavgamız olmadığını, yaptığımız düzenlemenin temel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini anlatın" dedi. Erdoğan, partilileri provokasyonlara karşı da uyararak, tartışmaları körükleyici davranışlardan kaçınmalarını istedi.

AK Parti'nin genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümüne başörtüsü düzenlemesi ve üzerinde çalışmaları devam eden Belediyeler Yasası damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan, toplantı öncesinde il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının salonda olup olmadığını kontrol etmek amacıyla yoklama yaptırdı. Başbakan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada partilileri provokasyonlara karşı uyardı. Erdoğan, özellikle kadınların bu konuda hassasiyet göstermesini vedikkatli olması gerektiğini söyledi. Provakasyonlar olabileceğine işaret eden Erdoğan, "Sizlerin sağduyulu davranmasını bekliyorum. Tartışma ortamını körükleyici davranışlardan kaçının. Bu konuda dikkatli olun" diye konuştu.

Erdoğan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de başörüsü ile ilgili konularda gerginlikten kaçınılmasını istedi. Tüm partililerden yapılan başörtüsü düzenlemesini halka iyi anlatmasını isteyen Erdoğan, "Halka laiklikle ve rejimle kavgamız olmadığını, yaptığımız düzenlemenin temel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini anlatın" dedi.

İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın