KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde

10 ili vuran deprem felaketinin ardından Malatya'ya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde
09 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE 15:53
3
1338
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde Bingöl İl Müdürlüğü tarafından 7.7 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'ya, Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Ekipler, çadırlarında depremzede çocukların yaralarının sarılması ve yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaştırmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenmeye başlandı. Ailelerle de ilgilenen Psiko-sosyal destek ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Koordinatör olarak görevlendirildiği Adıyaman'a giderek depremin etkisini yerinde görmüş olup afet planlaması ve koordinasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla sahada olduklarını belirten Polat, 18 Psiko-sosyal Destek ekibinin deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Polat, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü' nün çağrıları neticesinde 3' er kişiden oluşan ve alanında uzman personellerimizin yer aldığı Psiko-sosyal Destek ekiplerimiz depremin ilk saatlerinden itibaren Bingöl' den Malatya'ya doğru yola çıktı. Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulundukları kaygı, gelecek endişesi gibi travmatik durumlarla baş edebilmelerine yardımcı olabilmek ve destek verebilmek amacıyla bölgeye ekiplerimizi gönderdik. Devletimiz, milletimizin de desteği ile bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın