KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde

10 ili vuran deprem felaketinin ardından Malatya'ya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde
09 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE 15:53
3
1439
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde Bingöl İl Müdürlüğü tarafından 7.7 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'ya, Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Ekipler, çadırlarında depremzede çocukların yaralarının sarılması ve yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaştırmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenmeye başlandı. Ailelerle de ilgilenen Psiko-sosyal destek ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Koordinatör olarak görevlendirildiği Adıyaman'a giderek depremin etkisini yerinde görmüş olup afet planlaması ve koordinasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla sahada olduklarını belirten Polat, 18 Psiko-sosyal Destek ekibinin deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Polat, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü' nün çağrıları neticesinde 3' er kişiden oluşan ve alanında uzman personellerimizin yer aldığı Psiko-sosyal Destek ekiplerimiz depremin ilk saatlerinden itibaren Bingöl' den Malatya'ya doğru yola çıktı. Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulundukları kaygı, gelecek endişesi gibi travmatik durumlarla baş edebilmelerine yardımcı olabilmek ve destek verebilmek amacıyla bölgeye ekiplerimizi gönderdik. Devletimiz, milletimizin de desteği ile bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın