KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde

10 ili vuran deprem felaketinin ardından Malatya'ya, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde
09 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE 15:53
3
1200
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde Bingöl İl Müdürlüğü tarafından 7.7 şiddetindeki depremin vurduğu Malatya'ya, Psiko-sosyal Destek ekipleri gönderildi.

Ekipler, çadırlarında depremzede çocukların yaralarının sarılması ve yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaştırmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenmeye başlandı. Ailelerle de ilgilenen Psiko-sosyal destek ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Koordinatör olarak görevlendirildiği Adıyaman'a giderek depremin etkisini yerinde görmüş olup afet planlaması ve koordinasyonuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla sahada olduklarını belirten Polat, 18 Psiko-sosyal Destek ekibinin deprem bölgesinde olduğunu söyledi.

Polat, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü' nün çağrıları neticesinde 3' er kişiden oluşan ve alanında uzman personellerimizin yer aldığı Psiko-sosyal Destek ekiplerimiz depremin ilk saatlerinden itibaren Bingöl' den Malatya'ya doğru yola çıktı. Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulundukları kaygı, gelecek endişesi gibi travmatik durumlarla baş edebilmelerine yardımcı olabilmek ve destek verebilmek amacıyla bölgeye ekiplerimizi gönderdik. Devletimiz, milletimizin de desteği ile bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın