KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Rahşan ecevit, sağlı sollu ittifak için tura çıkt

Sağlı ve sollu ittifak çalışmasını başlatan Rahşan Ecevit bu konudaki ilk görüşmesini 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Diemirel'le yaptı. Rahşan Ecevit, Demirel'le fikir alışverişinde bulunacaklarını söylerken Demirel de söz konusu arayışları "Fevkalede iyi karşıladığını" belirt

Rahşan ecevit, sağlı sollu ittifak için tura çıkt
26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ 23:41
0
1351
0
AA aa
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, "Cumhuriyet İçin Elele" adını verdiği ittifak arayışları doğrultusunda ilk görüşmesini 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le yaptı. Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret eden Rahşan Ecevit görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. Demirel'in Bülent Ecvit'in sağlık durumunu sorması üzerine, "Çok ufak tefek de olsa değişiklikler var. Doktorlar da ümitlendi, ben de ümitlendim, çok mutluyum. Galiba düşündüğümüz kadar uzun sürmeyecek, inşallah çok kısa sürecek" dedi.

Bülent Ecevit'in rahatsızlanmadan önce dile getirdiği sol ittifak çalışması ile ilgili Rahşan Ecevit, "Eşim hastalanmadan önce, bir sağlı sollu ittifakın çok gerekli olduğunu söyledi, memleketin içinde bulunduğu durum bakımından. Hasta olunca bunu, ben devam ettirmek istedim" diye konuştu. Rahşan Ecevit, mümkün olduğunca bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile görüşüceğini belirtirken, "DTP ile görüşecek misiniz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Birçok partiyi bir sıraya koyuyorum şimdi. Herkesten randevu almak kolay olmuyor tabi. Kimisi Ankara'da olmuyor. Bu bakımdan protokol sırasına koyamıyoruz. Mümkün olduğu kadar herkesle görüşmeye çalışacağım."

"UMUTLA GİTMİYORUM"

Rahşan Ecevit CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la yarın yapacağı görüşmeye ilişkin "umutlu musunuz" sorusuna, "Bir umutla gitmiyorum. Yani görüşmek üzere, fikir alışverişi için gidiyorum" şeklinde yanıt verdi.

DEMİREL: "FEVKALEDE İYİ DEĞERLENDİRİYORUM"

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de sağda ve soldaki ittifak arayışlarının önemli olduğuna dikkat çekerken, siyasetin birinci derecede konuşularak yapılan bir iş oluduğunu söyledi. "Siyaset sahnesinde bulunanların ülkeye hizmet yapabilmeleri, birbirlerini daha iyi anlamaları, ülke sorunları hakkında daha iyi bilgi sahibi olmaya ve buna ve ona göre tedbirler düşünmeye bağlıdır" diyen Demirel, ittifak çalışmalarını "fevkalade iyi" karışladığını belirtti.

SİYASETTTEKİ ARAYIŞLAR

Demirel, Mesut Yılmaz'ın siyasete dönme kararı ve yeni arayışların nereden kaynaklandığına ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Türk siyaseti parçalı birr siyaset. Aslında demokrasinin işleyebilmesi için siyasi partilerin güçlü olmasına ve oyların çok fazla bölünmemesine bağlı. Eğer siyaset iyi işliyorsa sistem de iyi işler. Ben işte aylardır, yıllardır söylüyorum."

Demirel, arayışın bir ihtiyaçtan doğduğunu söylerken, AKP ile ilgili bir sıkıntının bulunup bulunmadığının araştırılmasının "gazetecilerin işi" olduğunu söyledi. Demirel, eski siyassetçilerin tekrar siyaset sahnesine dönmesine ilişkin bir soruya da, "Siyasetçinin eskisi yenisi olmaz yani, siyasette emekli olmak da yoktur" diye yanıt verdi.

Rahşan Ecevit görüşme sonrası gazetecilerin "Demirel'den bir sinyal aldınız mı" sorularına, "Demirel'le görüş alışverişinde bulunduk ve güzel güzel konuştuk. İlerleyen günlerde yeniden bir araya geleceğiz" dedi.

hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın