2004 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa mahkûm olan 48 yaşındaki Nihat Gürgöze, hem fiziksel hem de zihinsel anlamda kayıplar yaşadı. Tek başına hiçbir ihtiyacını göremeyen Gürgöze, 8 yıldır yatağa mahkum.
Evde bakım hizmetinden yararlanan Gürgöze, rahatsızlanmadan önceki sürede çeşitli yerlerde çalışarak 3 bin 862 günde sigortasını yatırdı. Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yüzde 84 oranında rapor alan Gürgeze'nin raporuna ‘ağır ve sürekli' ibareleri de eklendi.
Nihat Gürgöze'nin ailesi Sosyal Sigortalar Kurumu'na başvuruda bulunarak malulen emeklilik talep etti ancak SGK, raporu az bulup ‘çalışma fonksiyonlarının tamamını kaybetmedi' gerekçesiyle talebi reddetti.
Nihat Gürgöze'nin eşi Şariba, SGK'nın kararına tepki göstererek: “Eşim geçirdiği rahatsızlık sonrası konuşamıyor, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu nedenle sağlık hizmetlerini de evde alıyor. Teşhis olarak beyin tıkanıklığı konuldu. Eşim çok ağır hasta ve bu raporlar ile de ispatlandı. Ancak SGK hala raporu az buluyor” diyerek, tepki gösterdi.
Hastayı evinde ziyaret eden Sivil Toplum Gönüllüsü Semramis Karaaslan, Gürgöze ailesinin mağdur edildiğini söyledi.
İlgili kurumların daha hassas davranması gerektiğini belirten Karaaslan: “Hastamızın 3 bin 862 gün sigortası ve yüzde 84 raporu olmasına karşın emekli olamıyor. Yetkililerin bu konuya el atması ve vatandaşımızın sorununu çözmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Karaarslan, Bingöl'de onlarca hastanın bu şekilde mağduriyet yaşadığını sözlerine ekledi.