KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Rice ve gates, ermeni tasarısına karşı çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates, kongre liderlerine ortak bir mektup göndererek, Temsilciler Meclisi'nde bekleyen Ermeni tasarısının geçirilmemesini istedi.

Rice ve gates, ermeni tasarısına karşı çıktı
14 MART 2007 ÇARŞAMBA 09:46
0
1082
0
AA aa
WASHINGTON - Bush yönetimi, Temsilciler Meclisi'nde bekleyen Ermeni soykırımı tasarısının geçmemesi yönünde çabalarını yoğunlaştırdı. Bu çerçevede, Savunma Bakanı Robert Gates ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Temsilciler Meclisi liderlerine ortak bir mektup gönderdi

Mektubun, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Cumhuriyetçi Parti'nin azınlık grup lideri John Boehner ve Dışişleri Komitesi Başkanı Tom Lantos'a gönderildiği öğrenildi.

Gates ve Rice, ortak mektuplarında, Ermeni tasarısının geçmesi durumunda, Türk-Amerikan ilişkilerinin ve ABD ulusal çıkarlarının ciddi zarar göreceği uyarısında bulunuyor.

Ermeni tasarısı, halen Temsilciler Meclisi'nde bekliyor ve gündeme alınıp alınmayacağı belli değil. Bu hafta içinde, Kongre'nin üst kanadı Senato'ya da benzer bir soykırım tasarısının sunulabileceği belirtiliyor.

Bu arada Washington'da bulunan Türk milletvekilleri heyeti de tasarıya ilişkin görüşmelerini sürdürüyor. Heyet, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üç numaralı ismi, bakan yardımcısı Nıcholas Burns ile görüştü. Burns, tasarının geçmemesi için Bush yönetiminin elinden geleni yapacağını vurguladı.


NTV

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın