KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Roberto carlos: fb istesin koşarak gelirim

Kadıköy'ün hayallerini süsleyen Brezilyalı futbolcu, "FB ile anlaştım ama ne olduysa vazgeçtiler" dedi.

Roberto carlos: fb istesin koşarak gelirim
06 OCAK 2007 CUMARTESİ 09:36
0
944
0
AA aa
2006'nın yaz aylarıydı. Fenerbahçe'nin, Roberto Carlos ile ilgilendiği haberleri medyada ardı ardına patlıyordu. Brezilyalı futbolcu, Türk basını ile görüşmüyor, İspanya medyası kanalıyla kaçamak açıklamalar yapıyordu. Transfer dönemi bitti, Roberto Carlos defteri kapandı. Ama transferde ocak dönemi başladığında, Carlos haberleri yeniden ısıtılmaya başlanmıştı bile...

Haberleri ilk ağızdan vermeyi ilke edinmiş Milliyet, uzun uğraşlar sonunda Brezilyalı yıldızdan randevuyu kopardı. Ve Real Madrid ile soğuk günler yaşayan Roberto Carlos, Fenerbahçe ile ilgili herşeyi sadece Milliyet'e anlattı...
Brezilyalı futbolcu hazırlıklı gelmişti. "Bana soru sormadan önce isterseniz hemen ben size bir özet çıkartayım" dedi ve devam etti:

"Fenerbahçe ile görüşmeler yaptığımı hiçbir zaman gizlemedim. Aksine, bu görüşmelerden büyük bir gurur duydum. Fenerbahçe'den Murat (Özaydınlı) isimli bir yönetici Madrid'e gelerek benimle masaya oturdu. Gayet ciddi ve ne dediğini bilen bir insandı. Kendisiyle uzun süren görüşmeler yaptık. Sonunda anlaşmaya vardık. 3 yıllık sözleşme istedim, kabul etti. Ardından kendisine Real Madrid ile masaya oturmasını hatırlattım. Çünkü sözleşmem vardı. Ancak daha önce kulübüm ile konuşmuş olduğumdan, sorun çıkarmayacaklardı. Murat bey 'Tamam' dedi, görüşme masasından el sıkışarak ayrıldık. Kesinlikle o an Fenerbahçe'ye geleceğimi düşünüyordum. Birden ne olduysa, Fenerbahçe transferimden vazgeçti. Real Madrid'e resmi teklif yapmaktan kaçındı ve beni ortada bıraktı".

Sıra bizdeydi: "Yani bu transferden vazgeçen taraf siz değil, Fenerbahçe oldu". Hemen yanıtladı:

"Aynen onu söylüyorum. Ve altını çiziyorum; Fenerbahçe benimle ciddi olarak ilgilenmedi. Eğer ilgilenseydi, Real Madrid'le görüşürdü. Sorun bakalım Real Madrid'e, benim için Fenerbahçe'den gelen bir resmi tekif var mı. Onlar da size hayır diyecekler. Baktım ki, Fenerbahçe ciddi değil, ben de kulübümde kalmayı tercih ettim".

Biraz zorladık Carlos'u: "Capello geldikten sonra fikir değiştirdiğini ve Real Madrid'de kaldığını sanıyorduk". Karşı çıktı:

"Hayır. Belki yarısı doğru. Ancak işin iç yüzü için size bir delil daha vereyim. Zico beni aradı, görüştük. Bu gelişmeden haberdardı. Zico baştan beri beni istiyordu ve kendisine seve seve geleceğimi söylemiştim. Şimdi size sorayım; bir kulüp, sözleşmeli bir oyuncuyu transfer etmek istiyorsa, önce kimle pazarlığa oturur ? Elbetteki bağlı oldugu kulüp ile. Ortada benimle anlaşma var. Bunu inkar etmiyorum. Ancak Real Madrid'e, Fenerbahçe'den biri başvurmuş mu, onu araştırın".

Şimdi bam teline basmanın sırasıydı: "O zaman, Fenerbahçe ile kapılar kapandı mı ?".

"Asla. Niye kapatayım ki. Bana göre, Avrupa'da futbola en fazla yatırım yapan kulüplerin başında Fenerbahçe geliyor. İnanılmaz bir kadro kurdular ve başına Zico'yu getirdiler. Seve seve bu kulüpte çalışırım. Size daha fazla açıklık getıreyım. Real Madrid ile henüz sözleşme yenilemedim. İstediğim an gidebilirim. Size, Real Madrid'in basın sorumlusunun yanında söylüyorum, o da tanık olsun. Fenerbahçe ciddi olsun, ben şimdi bile o kulübe gelirim. Zaten benimle şartlarda anlaşmışlardı. Gerisi Fenerbahçe ile Real Madrid arasındaki görüşmelere bağlı".

 MÜKEMMEL KADRO

"Alex, Edu, Aurelio, Deivid ve Zico'nun, Fenerbahçe'de olduğunu biliyorum. Böyle mükemmel bir kadroyu Avrupa'da tanımamak mümkün mü. Ayrıca Appiah ve Kezman da var. Fenerbahçe'nin çok yakında Avrupa'da en fazla ses getiren kulüplerin başında olacağına kesinlikle inanıyorum".

ZİCO BİR KURUM

"Zico'yu iki kelime ile anlatamazsınız. O sadece bir futbolcu değil, aynı zamanda bir kurum.. İyi bir insan, iyi bir dost, harikulade bir futbolcu, yardımsever. Zico'ya her güzel şey yakışır. Bu insanın, Fenerbahçe'de olması büyük bir şanstır".

TARAFTARA SEVGİLER

"Fenerbahçe taraftarına sevgilerimi gönderiyorum. Onların önünde oynamak isterim. Ben umudumu kaybetmedim. Futbolda her an, herşey olabilir. Fenerbahçe gibi bir kulübün taraftarı olmalarından dolayı gurur duysunlar. Beni dünyada çok az kulüp heyacanlandırır. Bunlardan biri de Fenerbahçe oldu".

Mehmet ÇİFTÇİ-Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın