KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

'Rusya Müslümanların Olacak'

ABD'li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak 25 yıl sonra ülkenin Müslümanların eline geçeceğini söyledi.

`Rusya Müslümanların Olacak`
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 17:38
0
1201
0
AA aa
ABD'li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak Rusya'da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti.

Paul Goble, Rusya'nın bu tarihten sonra Müslüman bir devlete dönüşebileceğini ileri sürdü. Amerikanı Sesi Radyosu'nda yer alan açıklamasında Goble, Rus nüfusunun giderek azaldığını ve buna karşılık ülkedeki Müslüman nüfusunun ise istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini hatırlatarak, Müslümanlığı seçen Rus nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 25 yıl sonra bu ülkede dengelerin değişeceğine işaret etti.

Goble, Rusya'nın şimdiden Avrupa'da en çok Müslüman halkın yaşadığı Hıristiyan bir ülke konumunda olduğunu ve 2030 yılına kadar Rusya'daki Müslüman nüfusunun, Rus nüfusunu katlayacağını kaydetti. SSCB uzmanı, Rusya'da her yıl 1,5 ile 2 milyon dolayında kadının çocuk aldırttığını, toplumda çok çocuklu aile anlayışının ilgi görmediğini ve bunun yanında aile yapısının giderek tehlike sinyalleri verdiğine işaret etti.

RUSLAR HER YIL 700 BiN AZALIYOR

Rusya'da yerli Müslüman sayısının dışarıdan gelenlerle birlikte 30 milyona yaklaştığı belirtiliyor. Ülkede 1991 yılında 300 olduğu belirtilen cami sayısı ise şu anda 8 bin. 140 milyonluk Rus nüfusu her yıl 700 bin azalıyor.

BUGÜN

RUSYA ALARMDA

Rusya'da İslamiyeti kabul edenlerin sayısındaki artış üzerine, hükümet alarma geçti. Hükümet'ten "Düşmanı kendi silahı ile vurmak için özel İslam kütüphanesi kurduk" açıklaması geldi.

Rusya İçişleri Bakanlığının Rusya'da son yıllarda İslam'ı kabul eden Rusların sayısındaki artıştan son derece endişeli olduğu açıkladı.

Rus Noviye İzvestiya Gazetesi'nin, ''Rusya İçişleri Bakanlığına göre Müslümanlığı Kabul Eden Ruslar Terörist Oluyor'' başlıklı haberde, Rusya İçişleri Bakanlığı Privoljskiy Bölgesi Genel Müdürlüğünün Terörle Mücadele Merkezi Başkanı Albay Leonid Tamayko'nun bu konudaki endişelerini geçen hafta düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği kaydedildi.

Tamayko, diğer inançları kabul eden bazı Slavların, yasa dışı silahlı çete ve terör örgütlerinde faaliyet gösterdiğinin belirlendiğini belirterek, ''Düşmanı kendi silahıyla vurmak amacıyla İslam diniyle ilgili araştırmalar yapmak üzere, özel bir İslam dini kütüphanesi kuruldu'' dedi. Basın toplantısına katılan Rusya İçişleri Bakanlığı Privoljskiy Bölgesi Genel Müdürlüğü Başkanı General Vladimir Şerbakov da açıklamasında, ülkedeki istikrarsız durumun iki kaynağı olduğunu belirtti.

İlk kaynağın, Rusya'ya gelen bazı göçmenlerin beraberlerinde silah, uyuşturucu ve aşırı dinci yayınlar getirmeleri olduğunu kaydeden Şerbakov, ülkeye çalışmak için gelen göçmenlerin, toplu olarak iskan edilmeleri gerektiğini söyledi. Şerbakov, ''Diğer ülkelerden gelen göçmenler, mutlaka toplu olarak iskan edilmeli. Göçmenlerin, Rusya'ya kendi örf ve adetlerini veya kültürlerini getirme hakları bulunmuyor. Rusya'daki kanunlara uymak zorundalar'' diye konuştu.

RUS VATANDAŞLARI DA TEHLİKELİ GÖRÜLECEK


Gazete, herkesin ''Rus normlarına'' uyum sağlamakla yükümlü olduğunu söylemenin oldukça ilginç bir durumu yansıttığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

''Anlaşılan, İçişleri Bakanlığının üst düzey yetkilisinin ağzından, değişik kültürlerin toplum düzeni açısından bir tehlike oluşturduğuna ilişkin böyle bir tezi savunması, insanların kafalarını çok karıştıracak. Üstelik, bu tehlike, sadece göçmenler değil, aynı zamanda din değiştiren Rus vatandaşları için de geçerli olacak. Tamayko, açıklamasında çok daha ileri giderek İslam'ı kabul eden Slavların sayısının artmasının endişe verici bir durum olduğunu belirtiyor.

Tamayko'ya göre, İslam'ı kabul eden Slavlar, daha sonra aşırı dinci örgütlerin üyesi oluyor. Tamayko, Terörle Mücadele Merkezi yetkililerinin, söz konusu faaliyetlere karşı mücadele başlattığını ifade ederek, yürütülen mücadele çerçevesinde kurulan İslam Dini Kütüphanesinde aktif bir şekilde İslam Dini ile ilgili bilgileri değerlediklerini de sözlerine ekliyor.''

SADECE RUSYA'YA ÖZGÜ DEĞİL

Sosyolog Monika Wolrab-Zar, konuyla ilgili Noviye İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Rus polisi, bunun sadece Rusya'ya özgü bir gelişme olmadığını bilmeli. Dünyadaki Hristiyanların büyük çoğunluğunun, en genç, aktif ve kitlesel bir din olan İslam?a karşı ilgi duyduğu bilinmekte. Örneğin, temmuz 2004 ve haziran 2005 tarihleri arasında Almanya'da 4 bin kişi Müslümanlığı kabul etmiştir.''

Almanya'da İslam'ı kabul edenlerin sayısının bir önceki döneme kıyasla 4 kat fazla olduğunu ifade eden Wolrab-zar, ''Daha önceleri İslam'ı kabul edenlerin çoğu Müslümanlarla evlenen kadınlardan oluşuyordu. Şimdiyse Almanlar ideolojik düşüncelerden hareket ederek İslam?ı seçiyor'' dedi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın