KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Sabah serbest öğlen yasak

Anayasa değişikliği henüz onaylanmadı, üniversiteler kararsız..

Sabah serbest öğlen yasak
12 ŞUBAT 2008 SALI 10:31
0
900
0
AA aa
YÖK Kanunu ve yönetmelikler değişmeden türbanlıların okullara giremeyeceğini savunan rektörlerden hükümete çağrı: Bizleri öğrencilerle karşı karşıya getirmeyin..

Türbanı üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan türbanlı öğrencilerin üniversitelere gelmesi rektörleri zor durumda bıraktı. Nasıl bir tavır alacakları konusunda şaşkınlık yaşayan rektörler, hükümete çağrı yaparak bir an önce gerekli yasal düzenlemenin tamamlanmasını istediler. Üniversitelerin farklı uygulamaları nedeniyle çaresiz kaldıklarını, ne yapacaklarını bilemediklerini anlatan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise, "Bizi öğrenci ile karşı karşıya getirmeyin" diyerek hükümete seslendi. Akbulut, hükümetten öğrencilere, "Yasa ve yönetmelik değişikliğini bekleyin" çağrısında bulunmasını istedi.

REKTÖRLERDEN ÜAK ÇAĞRISI

Türbana yönelik sert eleştirileri ile bilinen Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran da anayasa değişikliğinde kılık kıyafetle ilgili düzenlemenin yasayla belirleneceği vurgusu bulunduğuna dikkat çekerek, bu değişiklik yapılmadan türbanlı öğrencilerin üniversiteye giremeyeceğini söyledi. Akbulut ve Yurtkuran, "Üniversitelerde tahrikler olur, kargaşa ortamı yaşanırsa bu durumda Üniversitelerarası Kurul toplantısının olağanüstü yapılması gerekeceğini" söyledi. ÜAK Başkanı Mustafa Akaydın ise çeşitli kongrelere katılmak için 12 gün sürecek yurtdışı gezisinde. ÜAK'nın toplanması için Akaydın'ın Türkiye'ye dönmesi gerekiyor. Akaydın, 22 Şubat tarihinde dönmüş olacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören ise, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, "Biz rahatsız olduğumuz şeyleri ifade ettik. Ama yasalara uymak zorundayız" dedi.

'Parlak' dönüş!

İSTANBUL Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak 2001'de rektör adaylığı sırasında gazeteci Alper Uruç'un türban konusundaki sorusunu, "Türbana izin yok. Böyle bir konu gündeme bile gelmemeli" diye yanıtladı. Şubat ayı başında da İÜ Senatosu'nda başörtüsü karşıtı bir açıklama yapan Prof. Parlak, Kanal 1'de de türbanı "pimi çekilmiş bomba" olarak tanımladı. Parlak aynı programda "Bu gerginlik bizi bile etkileyecek" dedi.

PROF. Parlak önceki gün İHA'ya yaptığı açıklamada ise "Bizim kimsenin başına ne örteceği gibi bir işle ilgimiz yok" dedi. Prof. Parlak şöyle devam etti: "Bu kadar yıl, sağlık konusunda hizmet verdim. Hiçkimseye 'Senin başın kapalı, sen ne arıyorsun burada' diye sormadım. Onlar da bizim çocuklarımız. Parlamentodan da çıktı. Hayırlı uğurlu olsun. Hukuk devleti neyi gerektiriyorsa, yaparız."

'Katsayı'da karar günü yaklaşıyor

TÜRBANI üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliği Meclis'te görüşülürken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın isteğiyle, 'gerilimi tırmandırmamak için' YÖK Genel Kurulu gündeminden çıkarılan ÖSS kılavuzu, 14 Şubat'taki toplantının ana gündem maddesi olacak. Yeni atamalarla yapısı değişen YÖK Genel Kurulu'nun dengesi imam hatip lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişini zorlaştıran farklı katsayı uygulamasını kaldırabilir hale geldi.

Sabah serbest, öğlen yasak

ÜNİVERSİTELERE türban serbestisi getiren anayasa değişikliği, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadan bazı üniversitelerde türbanlı öğrenciler derslere girdi. Kocaeli Üniversitesi'ne 10'dan fazla öğrenci türbanlarıyla girerken, Rektörlük, görevlilere müdahale etmemeleri talimatını verdi. Öğleden sonra ise ikinci bir emirle türbanlı giriş tekrar yasaklandı. Çukurova Üniversitesi'nde ise türbanlı öğrenciler dersliklere başları kapalı girdi. Üniversitelerarası Kurul'un toplantısına katılmayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Alper Akınoğlu ise suskunluğunu korumayı sürdürdü.

Engelleme yapmadık

TÜRBANLI öğrenciler için güvenlik görevlilerine "müdahale etmeyin" talimatı veren Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sezer Komsuoğlu, "Bir rektör olarak tutuklayın onları nasıl diyebilirsiniz. Bizim görevimiz öğrencilerimiz nasıl incinmeden üniversiteye girebilir bunu sağlamak" dedi.

İstanbul'da kısmi yasak vardı

İstanbul Üniversitesi'ne dün final sınavları için gelen türbanlı öğrenciler daha önceden olduğu gibi türbanlarını çıkartarak okula girdiler. Üniversitenin dış kapısındaki güvenlik görevlileri kendilerine türbanla ilgili herhangi bir değişikliği içeren talimat gelmediğini gelene kadar eskiden uygulanan yöntemin devam edeceğini söylediler. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu'nda da türban yasağı uygulaması devam etti. Yıldız Üniversitesi'nde ise karmaşa yaşandı. Sabah derslere giremeyen bazı türbanlı öğrencilerin, öğleden sonra derslere girdiği görüldü.

Sabah


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın