KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sabancı tüsiad'ı bırakıyor

3 yıldır TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sabancı, sürpriz bir kararla görevi devretme kararı aldı.

Sabancı tüsiad`ı bırakıyor
12 OCAK 2007 CUMA 09:18
0
1176
0
AA aa
3 yıldır TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sabancı, sürpriz bir kararla görevi devretme kararı aldı. TÜSİAD'ın 25 Ocak'ta yapılacak genel kurulu, seçimli genel kurula dönüştürüldü

22 Ocak 2004 tarihinde gerçekleşen TÜSİAD 34'üncü Genel Kurulu'nda TÜSİAD Başkanı seçilen Ömer Sabancı, aradan geçen 3 yıldan sonra sürpriz bir ayrılık kararı aldı. TÜSİAD'ın 25 Ocak'ta Swissotel'de gerçekleştirilecek genel kurulu seçimli olacak ve TÜSİAD yeni başkanını belirleyecek.

ELEŞTİRİLERE Mİ ALINDI?
Ömer Sabancı'nın görev süresi aslında 2006 yılında dolmuştu. Ancak TÜSİAD'ın ağır topları, “2007 hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçim yılı. Hareketli bir dönem olacak. Ömer Sabancı başkanlık görevinde pişti. Bu dönemde de görevde kalmalı” demiş, Ömer Sabancı da 1 yıl daha TÜSİAD başkanlığı görevini yürütmeyi genel istek üzerine kabul etmişti.

Ancak TÜSİAD'a yakın kaynaklar Kasım ayında yapılan Başkanlar Kurulu'nda bazı isimlerin Ömer Sabancı'nın başkanlık dönemini eleştirdiğini, bunun da kırgınlık yarattığını belirttiler.

TÜSİAD'ın çok önemli bir isminin söz konusu toplantıda, “Ömer Sabancı TÜSİAD'a ruh katamadı” dediği, bunun da Sabancı'nın kulağına gittiği konuşuluyor. Bu toplantı sonrası Ömer Sabancı'nın TÜSİAD Başkanlığı görevini 1 yıl daha uzatma fikrinden vazgeçtiği belirtiliyor. Ömer Sabancı daha önce de işlerinin yoğunluğunu vurgulayarak yeniden görev istemediğini kaydetmiş, ancak gelen rica üzerine seçim yılında da TÜSİAD başkanı olarak kalmayı kabul etmişti.

Son dönemde TÜSİAD genel kurulları Sabancı Center'da yapılmaya başlanmıştı. Bu kez genel kurulun Sabancı Center yerine Swissotel'e kaydırılması da dikkati çekti.

3 yıldır TÜSİAD Başkanı olan Ömer Sabancı 1959 yılında Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Lisesinden mezun olduktan sonra ABD'de Delaware Üniversitesi'nde ekonomi tahsili yaptı.

Sabancı Topluluğu'nun Avrupa'daki çeşitli şirketlerinde çalıştıktan sonra Sasa'da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde 15 yıl çalıştı. 2000 yılında DuPontSA DuPont-Sabancı Polyester ortaklığının kurulmasına önderlik eden Ömer Sabancı, kuruluşunun ardından DuPontSA'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Sabancı Topluluğu'nda, Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, İcra Komitesi Üyeliği, İnsan Kaynakları Komitesi Üyeliği ve Kimya Grubu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ömer Sabancı, halen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belçika'daki Avrupa Sentetik Elyaf Derneği (CIRFS) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.



VATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın