KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Sabrın sonu selamet

YAZARIMIZ RIDVAN DİLMEN HERKESİN MERAKLA BEKLEDİĞİ SON HAFTANIN FALINA BAKTI

Sabrın sonu selamet
13 MAYIS 2006 CUMARTESİ 16:21
0
1476
0
AA aa
DENİZLİ - F.BAHÇE

Fenerbahçe'nin klasik sakin futbolunu Denizli'de uygulaması gerek. Kontrollü hücum yapmazlarsa sıkıntı yaşarlar. Rakibi bir puana şartlanacaktır, üç olursa "eyvallah" der

G.SARAY - KAYSERİ

Galatasaray'ın galibiyete ulaşması için en az iki gol bulması gerek. Çünkü riskli oyun anlayışları bu maçta ciddi tehlike yaratabilir. Kayseri böyle rakiplere karşı hep başarılı oldu

KÜME DÜŞENLER

Ligin dibi ise facia. Matematik hocaları bile zorlanıyor. Son altı haftaya bakarsak. Malatya, Şampiyonlar Ligi'ne katılmıştı. Küme düşen Samsun'un bile sıralamayı etkileme şansı var

Futbol tarihinin belki de en heyecanlı ligini yaşıyoruz. Ama sadece heyecan. Çok kaliteli bir sezon olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Ligin üçüncüsü Trabzonspor ile Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan farkı 28. Kısacası Fenerbahçe ve Galatasaray ayrı, diğerleri ayrı bir sezon geçiriyoruz.
Bu hafta hem üstte, hem altta birbirinden kritik maçlar var. Bu karşılaşmalardan önce ulemalık yapmak doğru değil.
İki şampiyonluk adayı uzun yıllar sonra ilk kez puan puana finişe geldi. Şampiyonluk düğümü daha önceleri son haftaya kalsa bile rakipler hep iddiasız oluyor, sürpriz yaşanmıyordu. Şimdi bakıyoruz, bir tarafta küme düşmemeye çalışan Denizlispor, diğer tarafta UEFA Kupası'na katılma ümidi olan Kayserispor var. Belki ikisi de rakiplerinden puan koparabilirler.

İşleri zor
Fenerbahçe için Denizlispor maçı ne kadar zorsa, Galatasaray'ın da Kayserispor önünde işi o kadar kolay değil. Galatasaray zaten riskli oynayan bir takım. Kayserispor da bu sezon genellikle riskli oynayan rakiplerine karşı hep çok başarılı sonuçlar alan bir takım. Denizlispor muhtemelen kendini bir puana şartlandırmıştır. Üç olursa da "eyvallah" derler. Dolayısıyla savunma ağırlıklı, çok mücadeleci oynayacaklar. Fenerbahçe'nin klasik sakinliğini sahaya koyması lazım. Ama Fenerbahçeli oyuncular bazen sakinlikle vurdumduymazlığı karıştırıyor. O zaman da puan kaybediyorlar. Ancak bu maçta vurdumduymaz olmaları söz konusu bile değil.

Nobre şart
Fenerbahçe'nin Nobre'yi oynatırsa maçı kazanma şansı daha fazla olacaktır. Muhtemelen Denizlispor'un kilidini daha rahat açabilirler. Nobre'nin oynamaması halinde Daum'un Semih'ten yararlanması gerekir. Fenerbahçe kontrollü hücum yapmalı, savunmada fazla riske girmemeli. Çünkü gol yemedikleri sürece mutlaka kendilerine üç puanı getirecek golü bulacaklardır.
Denizli ve Ali Sami Yen'de her iki takımın alacağı üç aynı sonuç Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak. Bu da onların avantajını gösteriyor zaten.
Galatasaray takımının ise bence Kayserispor'u geçmesi için ikiden fazla gol atması lazım. Çünkü Kayseri'nin İstanbul'da mutlaka gol bulacağını düşünüyorum.

Cadı kazanı
Altta ise tam bir facia yaşanıyor. Son altı haftaya bakarsak Malatyaspor Şampiyonlar Ligi'ne katılırdı. Öylesine bir hafta ki matematik hocaları bile zorlanıyorlar.
Denizli kaybetse de düşmeyebilir. Samsun'un kazanması da eğer diğerleri kaybederse düşenin ismini değiştirecek. Bu ortamda ilk kez şaibeden uzak bir hafta yaşayacağız. Allah oyunculara, antrenörlere, en başta da hakemlere sabır versin.


Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın