KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

'Sağlık hizmeti aksamamalı!'

Yeşilova Mahallesi'nde yapılan Aile Sağlık Merkezi'nin açılması ile hekimlerin orada hizmet vermesi durumunda eski bina mahalinde yeni merkez açılana kadar bir önlem alınmazsa sağlık açısında sıkıntının olabileceğini belirten Yeniden Refah Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, aile hekimlerin yarısının hizmet verebileceği bir yerin kiralamayla da olsa açılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

09 KASIM 2023 PERŞEMBE 23:21
1
3889
1
AA aa

Solhan Aile Sağlık Merkezi'nin (ASM) eski Devlet Hastanesi yerinde hizmet verdiğini ve binanın kullanıma uygun olmamasından dolayı yıkılması gerektiğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, 2022 yılında yapılan ve yakın zamanda hizmete girmesi beklenen yeni hizmet binasının Yeşilova'da olmasından dolayı ilçenin doğusunda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olabileceği için eski binanın da bir an önce yıkılıp yerine yeni yapı inşa edilerek hizmetin iki yerde verilmesi gerektiğini belirtti.

“İLÇE DEVLET HASTANESİNDE CİDDİ BİR YOĞUNLUK OLUŞABİLİR”

Sağlık hizmetinin aksatılmaması ve hastane acil servisine ek yük getirilmemesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Bildik, şunları kaydetti:

“Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 2022 yılında ‘Solhan İlçesi Yeşilova Mahallesi'nde 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasının temeli atıldı' diye açıklamada bulunmuştu. Belirtilen binanın yapımı tamamlanmış olup yakın zamanda hizmete başlanacak. İlçe Merkezi'nde eski Solhan Devlet Hastanesi binasında görev yapan 8 hekimin de Yeşilova Mahallesi'nde yapımı tamamlanan binaya taşınması bekleniyor. Eski binanın da kullanıma uygun olmadığı için yıkılıp yeni merkezin yapılacağı belirtiliyor. Öncelikle yakın zamanda açılacak ASM'nin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Taşınma sonrasında eski binanın da ivedilikle yıkılıp yeni bina yapımı için sürecin de acilen başlanması gerektiğine inanıyor ve gerekliliğini belirtiyoruz. Aile Hekimlerin Yeşilova Mahallesi'nde hizmet vermesi durumunda özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikamet eden çoğu vatandaş Yeşilova Aile Sağlığı Merkezi yerine Solhan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuruda bulunması ile yaşanacak yoğunluk sağlık hizmetinde sıkıntı yaratabilir. Ayrıca birçok vatandaşımız da mali olarak ulaşım sıkıntısı yaşayacağından ASM tercihini aksatarak ya Hastaneyi tercih edecek veya sağlık hizmetinden yaralanmayı aksatabileceği de düşünülerek ilçenin doğusu kısmında acilen bir ASM yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Yeni Binanın yapılma süresince de özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikamet eden bazı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini alabilmesi için Çarşı Merkezi veya yakın bölgesinde kiralama usulü ile yeni ASM yapılarak Aile Sağlığı Hekimlerinin hizmet vermesinin sağlanması her kesimin faydasına olacaktır. Yetkililerimizin bu hususu gündemlerine almalarını ve vatandaşların sağlık hizmetini aksatılmadan almalarına olanak sağlamalarını bekliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105365)
10 Kasım 2023 Cuma 18:46
Ben Merkeze bağlı Elmalı köyünde oturuyorum sağlık ocağımız var ama hemşirenin köye uğradığı yok burda maaş alıpta göreve gelmeyen hemşirenin burnundan gelsin ve ona göz yumanlarınada hakımızı helal etmiyoruz
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın