KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

'Sağlık hizmeti aksamamalı!'

Yeşilova Mahallesi'nde yapılan Aile Sağlık Merkezi'nin açılması ile hekimlerin orada hizmet vermesi durumunda eski bina mahalinde yeni merkez açılana kadar bir önlem alınmazsa sağlık açısında sıkıntının olabileceğini belirten Yeniden Refah Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, aile hekimlerin yarısının hizmet verebileceği bir yerin kiralamayla da olsa açılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

09 KASIM 2023 PERŞEMBE 23:21
1
1606
1
AA aa

Solhan Aile Sağlık Merkezi'nin (ASM) eski Devlet Hastanesi yerinde hizmet verdiğini ve binanın kullanıma uygun olmamasından dolayı yıkılması gerektiğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, 2022 yılında yapılan ve yakın zamanda hizmete girmesi beklenen yeni hizmet binasının Yeşilova'da olmasından dolayı ilçenin doğusunda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olabileceği için eski binanın da bir an önce yıkılıp yerine yeni yapı inşa edilerek hizmetin iki yerde verilmesi gerektiğini belirtti.

“İLÇE DEVLET HASTANESİNDE CİDDİ BİR YOĞUNLUK OLUŞABİLİR”

Sağlık hizmetinin aksatılmaması ve hastane acil servisine ek yük getirilmemesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Bildik, şunları kaydetti:

“Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 2022 yılında ‘Solhan İlçesi Yeşilova Mahallesi'nde 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasının temeli atıldı' diye açıklamada bulunmuştu. Belirtilen binanın yapımı tamamlanmış olup yakın zamanda hizmete başlanacak. İlçe Merkezi'nde eski Solhan Devlet Hastanesi binasında görev yapan 8 hekimin de Yeşilova Mahallesi'nde yapımı tamamlanan binaya taşınması bekleniyor. Eski binanın da kullanıma uygun olmadığı için yıkılıp yeni merkezin yapılacağı belirtiliyor. Öncelikle yakın zamanda açılacak ASM'nin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Taşınma sonrasında eski binanın da ivedilikle yıkılıp yeni bina yapımı için sürecin de acilen başlanması gerektiğine inanıyor ve gerekliliğini belirtiyoruz. Aile Hekimlerin Yeşilova Mahallesi'nde hizmet vermesi durumunda özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikamet eden çoğu vatandaş Yeşilova Aile Sağlığı Merkezi yerine Solhan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuruda bulunması ile yaşanacak yoğunluk sağlık hizmetinde sıkıntı yaratabilir. Ayrıca birçok vatandaşımız da mali olarak ulaşım sıkıntısı yaşayacağından ASM tercihini aksatarak ya Hastaneyi tercih edecek veya sağlık hizmetinden yaralanmayı aksatabileceği de düşünülerek ilçenin doğusu kısmında acilen bir ASM yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Yeni Binanın yapılma süresince de özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikamet eden bazı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini alabilmesi için Çarşı Merkezi veya yakın bölgesinde kiralama usulü ile yeni ASM yapılarak Aile Sağlığı Hekimlerinin hizmet vermesinin sağlanması her kesimin faydasına olacaktır. Yetkililerimizin bu hususu gündemlerine almalarını ve vatandaşların sağlık hizmetini aksatılmadan almalarına olanak sağlamalarını bekliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105365)
10 Kasım 2023 Cuma 18:46
Ben Merkeze bağlı Elmalı köyünde oturuyorum sağlık ocağımız var ama hemşirenin köye uğradığı yok burda maaş alıpta göreve gelmeyen hemşirenin burnundan gelsin ve ona göz yumanlarınada hakımızı helal etmiyoruz
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın