KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Sağlık merkezinde hepatit c skandalı!

Diyarbakır'da tedavi gören 213 hastadan 88'ine Hepatit C virüsü bulaştı

Sağlık merkezinde hepatit c skandalı!
03 OCAK 2007 ÇARŞAMBA 09:56
0
1016
0
AA aa
Diyarbakır'daki bir özel diyaliz merkezinde tedavi gören 213 hastadan 88'inde Hepatit-C virüsüne rastalanması üzerine Sağlık Müdürlüğü'nce araştırma başlatıldı. Merkezin sorumlusu Dr. Uğur Yüce, bulaşma yolunun belirlenmesinin zor olduğunu belirterek, her türlü önlemi aldıklarını belirtti.


1999'da hizmete giren ve bölgenin tek özel diyaliz merkezi olarak hizmet veren Özel Diyarbakır Diyaliz Merkezi'nde tedavi gören hastalardan Hepatit- C virüsü taşıyanların sayısı 66'yken, son üç ayda yapılan kontrollerde 22 kişiye daha virüs bulaştığı ortaya çıktı. Ölüme de neden olabilen Hepatit- C virüslü hasta sayısındaki artış hem merkez ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerini hem de hastaları tedirgin etti.

Merkezde tedavi gören 213 hastadan 88'inin virüs taşıması üzerine Sağlık Müdürlüğü'nce merkezde denetleme yapıldı. Durum Sağlık Bakanlığı'na bildirilirken, Üniversite'den bir uzman heyet istendi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nihat Yavuz, Enfeksiyon Denetleme Kurulu'nunda söz konusu merkezde denetleme yaptığını ancak bulaşmanın neden kaynaklandığının belirlenemediğini, durumu Sağlık Bakanlığı'na bildirdiklerini söyledi. Dr. Yavuz şunları söyledi:
“Toplam 213 hastası bulunan merkezde daha önce bu virüsü taşıyan 66 hasta bulunurken, son 3 aylık tahlillerde bu virüsün 22 hastaya daha bulaştığı ortaya çıktı. üniversiteden bir heyet istedik. Bayramdan sonra gelip inceleme yapacaklar. Bulaşma yolunu tespit edip gereğini yapacağız.”

Merkezin sorumlusu Dr. Uğur Yüce ise, Hepatit-C virüsünün belli dönemlerde vücutta gizlendiğini, kanda 2 ay kendini gizleyebildiğini belirtirek, “10 hastamız daha önce Türkiye'nin değişik bölgelerindeki merkezlerde tedavi görüp geldiler. Bunlardan bulaşmış olabilir. Yaptığımız tahlilde negatif çıkan bir sonuç sonra pozitif çıkabiliyor. Biz gerekli her türlü önlemi aldık, ancak bu virüsün bulaşma yolunu bulmak çok zordur.   Biz yine gerekli önlemleri aldık. Bölgede Hepatit artışı Türkiye ortalamasının üstünde” dedi.
 

Hürriyet / Ferit Aslan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın