KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Sahipsizlik talan ettirdi!

İnşaatı tamamlanan ancak eğitim öğretime açılamayan 24 derslikli bir ilköğretim okulu talan edildi. Elektrik kablolarının, muslukların, elektrik anahtarlarının ve daha birçok malzemenin çalındığı okul inşaatında milyarlarca liralık ek masraf çıktı. Geçici kabulü yapılan okulda bekçi bulundurulmaması ise ihmalkârlığı bir kez daha gözler önüne seriyordu

Sahipsizlik talan ettirdi!
01 MART 2008 CUMARTESİ 10:30
0
2572
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılan ve 18 derslikli olarak yeniden inşa edilen Sarayiçi İlköğretim Okulu'nun, derslik sayısının yetersiz gelmesi üzerine 2007 yılında yapımına başlanan ve tamamlanan 24 derslikli yeni binaya taşınması bekleniyordu ancak yeni okul binası açılmadan talan edildi.
Dün yaşanan bir hırsızlık olayının ardından okul inşaatında yapılan gözlemler, talanın boyutunu ve ihmalkârlıkları gözler önüne seriyordu. Elektrik kablo ve anahtarları ile muslukların çalındığı okul binasında kapıların kırık olması, su tesisatlarının patlamış ve sıvaların dökülmüş olması da dikkat çekiyordu.
Hırsızlık olayının ardından okul binasına gelen Çevlik İnşaat adlı yüklenici firma yetkilileri, okulun 2007 Ağustos ayında geçici kabulle teslim ettiklerini belirttiler ve okulla bir alakalarının bulunmadığının altını çizdiler.
Okulun çevre düzenlemesinin proje dışı bir iş olduğunu ve bu nedenle yapılmadığını aktaran firma yetkilileri, okulun, çevre düzenlemesi yapılamadığı için eğitim-öğretim hizmetine açılmadığını söylediler.
Okulun hizmete açılmaması sadece hırsızlara yaramadı. Kaloriferler yakılmadığı için su tesisatlarında da ciddi oranda hasar oluştu. Duvarların soğuk nedeniyle dökülmeye başlaması ve kapıların kırık vaziyette oluşu, devlet malına gösterilen ilgiyi bir kez daha ortaya koyuyordu.
Okul inşaatının teslim edildikten sonra bekçi görevlendirilmemesi ise ihmalkârlığı ve hırsızlara çıkarılan davetiyeyi açıkça gösteriyordu.
Yapılan incelemenin ardından olayla ilgili soruşturma başlatan Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, elektrik kablosu çaldıkları belirlenen 3 kişiyi yakaladı. Çalınan elektrik anahtarları, elektrik kabloları ve muslukların satıldığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. .
İhmalkârlıklar sonucu ortaya çıkan bunca hasarın nasıl karşılanacağı yâda yetkililerin nasıl bir savunma yapacağı ise bilinmiyor. Bilinen tek gerçek, ilgisizlik yüzünden bir eğitim kurumunun hizmete girmeden talan edilmesi.
2007–2008 eğitim-öğretim yılı sonunda yeni binaya taşınacak olan Sarayiçi İlköğretim Okulu'nun yerine ise, ‘Anadolu Lisesi' açılması planlanıyordu.
 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın